Як вибирати офісний стілець*

Як вибирати офісний стілець*
Вирішивши купити стільці в Україні в магазині АМФ, ви бажаєте отримати виріб, який відповідає вашим індивідуальним потребам. Не кожен стілець, що рекламується як «ергономічний», насправді є таким. Ми підібрали кілька важливих характеристик, на які потрібно звертати увагу.

Особливості вибору

В каталозі бренду Art Metal Furniture ви знайдете великий вибір меблів для роботи за комп’ютером. І ось що потрібно перевіряти перед покупкою:

• Комфорт і форма сидіння. Сидіння повинне бути ширшим як мінімум на 2-3 см з кожної сторони від ваших стегон (коли ви сидите). Не вибирайте надто коротке чи надто довге сидіння. Інакше доведеться або впиратися в нього колінами, або збільшувати навантаження на поясницю. Зверніть увагу на анатомічні сидіння, які дозволяють більш рівномірно розподіляти вагу тіла. Передній край сидіння повинен бути закругленим.
• Регулювання. Про усі бажані функції регулювання ми поговоримо трохи нижче. Поки що ж варто знати, що найважливішим елементом є зміна висоти сидіння. Ми повинні мати змогу встановлювати її так, щоб ноги надійно спиралися на землю. Механізм регулювання висоти сидіння повинен бути легко доступним, коли ви сидите.
• Підтримка попереку. Багато стільців мають м'які поперекові опори, які можна регулювати по висоті. Ця настройка може бути дуже важливою, якщо стільцем користуються кілька людей. Але якщо ви будете єдиним користувачем, цілком можна обмежитися фіксованою підтримкою попереку.
• Наповнювач. Подумайте про те, якими будуть сидіння й спинка стільця після тривалої роботи. Деякі матеріали можуть деформуватися, викликаючи підвищену втомлюваність спини та ніг. Також зверніть увагу на оббивку. Вінілові та вінілоподібні покриття добре чистяться і захищають стілець від води. Але вони не пропускають вологу. Коли сидіння під вами нагрівається і на ньому конденсується вода, це може викликати дискомфорт. Текстиль «дихає», але пропускає вологу і є складнішою в догляді.
• Підлокітники. Рекомендована ширина – від 50 до 70 мм. Рекомендована довжина – від 250 мм. Можуть бути стаціонарними або з’ємними. Але якщо їх конструкція заважає повноцінній роботі за офісним столом, від них можна й відмовитися.

Регулювання

Дуже бажано, щоб стілець дозволяв змінювати наступні характеристики:

• Висота сидіння.
• Висота і кут нахилу спинки.
• Глибина сидіння.
• Висота підлокітників і відстань між ними.

Якщо висота стільця надто велика і ви не спираєтеся ногами на підлогу, можна додатково придбати підставку для ніг.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.