Як збільшити термін експлуатації водонагрівача?*

Як збільшити термін експлуатації водонагрівача?*
Часто ми навіть не думаємо про те, як працює водонагрівач, доки в ньому не починає щось ламатися. І тоді ми починаємо усвідомлювати, наскільки важливою є ця побутова техніка. Щоб захистити себе від неочікуваних проблем, потрібно дотриматися двох умов: купувати якісну техніку й забезпечити їй належний догляд. Про виконання першого пункту ви можете дізнатися детальніше за посиланням. А нижче наведено кілька порад щодо підтримки працездатності бойлера протягом тривалого часу.

Регулярні перевірки

Проводьте регулярні перевірки бойлера, щоб виявити можливі протікання та інші проблеми. Оглядайте усі клапани, крани, з’єднання. Запобіжний клапан завжди має бути в робочому стані. Він автоматично випускає пару, якщо тиск в резервуарі стає надто високим.

Впевніться, що корпус не має тріщин. Важливо якомога швидше усувати усі виявлені проблеми. Навіть невелике протікання через якийсь час може призвести затоплення.

Промивання резервуару

Кожні 6-12 місяців зливайте приблизно 5-10 л води у відро, щоб оглянути її. Якщо вода брудна, у ній плаває сміття, потрібно повністю прочистити бойлер. Коли бруд накопичується в резервуарі, він може знижувати ефективність роботи нагрівальних елементів і призводити до підвищеного енергоспоживання.

Перевірка магнієвого аноду

Магнієвий анод призначений для захисту внутрішніх поверхонь техніки від корозії. Кисень, який вивільняється при нагріванні води, вступає в хімічну реакцію зі стінками резервуару і роз’їдає їх. Анод притягує вільний кисень, завдяки чому резервуар лишається цілим. Але сам анод при цьому активно іржавіє. Тому його потрібно перевіряти щороку й своєчасно замінювати на новий. В середньому він виконує свої функції протягом 3-5 років. Ви також можете одразу встановити у бойлері два стержні.

Встановлення розширювального баку

Цей бак приймає зайву воду, яка розширюється при нагріванні, тим самим зменшуючи навантаження на основний резервуар.

Встановлення пом’якшувача води

В деяких регіонах вміст мінеральних речовин у воді може бути настільки високим, що вона стає надто жорсткою для бойлера. Мінерали осідають на внутрішні частині резервуару, скорочуючи термін експлуатації пристрою. Пом'якшена вода є набагато безпечнішою для бойлеру.

Встановлюйте водонагрівач так, щоб мати до нього вільний доступ для діагностики та усунення несправностей. В іншому разі ви можете просто забувати про необхідність технічного обслуговування техніки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як збільшити термін експлуатації водонагрівача?*
27 серпень, 2016, 14:13