Розповіли, чи можна позбавити звання почесного громадянина Луцька «червоного ката»

Розповіли, чи можна позбавити звання почесного громадянина Луцька «червоного ката»
Аби радянського партизана Антона Бринського позбавити звання "Почесний громадянин Луцька" треба, щоб було документальне підтвердження фактів поведінки, яка дискредитує це звання.

Про це розповів юрист Луцькради Андрій Максим'як 27 серпня під час засідання комісії з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту, - пише Конкурент.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У Луцьку пропонують позбавити звання почесного громадянина «червоного ката»

Зі слів юриста, це прописано в положенні про порядок присвоєння цього звання.

Депутат Павло Данильчук сказав, що Бринського подають як героя війни. Однак насправді людина неоднозначна і треба довивчити його діяльність. Адже загони Бринського робили чимало дискредитацій, і одна з його дій спричинила свого часу українсько-польський конфлікт.

Депутат Юлія Дацюк зауважила, що спочатку треба внести зміни в положення про присвоєння звання, а тоді порушувати це питання.

Рішення депутати не підтримали.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Де ж ви беретесь, такі вилупки по типу Данильчука і інших "позбавлювачів"? Яка мати вас породила??? Я думав, що після перейменування вулиці імені Миколи Кузнєцова (на рахунку якого десятки особисто ним знищених німецьких високопосадовців) на "честь" спочатку командира роти батальйону "Нахтігаль", а пізніше - заступника командира 201 шуцман-шафт батальйону гауптмана Шухевича, який "відзначився" у боях на боці німецьких нацистів протягом 1941-1942 років, наших доморощених виродків таки попустить, яж ні, вони ідуть далі!!! Лучани будьмо пильні! Інакше завтра можемо проснутися на вулиці імені Гімлера і будемо ходити по майдану імені Герінга!
Відповісти
Останні новини
Розповіли, чи можна позбавити звання почесного громадянина Луцька «червоного ката»
27 серпень, 2018, 19:03