ТОП-6 найабсурдніших рішень судів про заборону мирних зібрань. ВІДЕО

ТОП-6 найабсурдніших рішень судів про заборону мирних зібрань. ВІДЕО
Захисники права на акції протесту вирахували найбезглуздіші рішення українських судів.

Партнерство «За свободу мирних зібрань» оприлюднило список найабсурдніших рішень судів, якими були заборонені мирні акції в Україні в 2012 році, ‒ повідомляє ТВі.

Всього у минулому році, за даними організації, влада через суди намагалася заборонити 358 мирних зібрань і майже у 90% випадків їй це вдалося. Лідером за кількістю судових заборон стала Харківська, Київська, Миколаївська області та АР Крим.

Як зазначають учасники партнерства, суди намагалися обмежити свободу на мирні зібрання незаконним використанням законодавства СРСР та свавільним тлумаченням Конституції.

Укладачі рейтингу ознайомилися з 50 рішеннями судів за 2012 рік та обрали найбільш абсурдні.

Тож, шосте місце у цьому переліку посіло рішення Харківського окружного адміністративного суду, в якому було заборонено проведення акції через можливість виникнення негативної реакції та обурення інших мешканців та гостей міста.

На пʼятому місці ‒ знову Харківський окружний адміністративний суд і його рішення про обмеження проведення акції у зимовий період, адже це може спричинити пожежу через використання обігріваючих приладів.

Четверта сходинка ‒ Миколаївський окружний адміністративний суд заборонив акцію біля прокуратури через те, що учасники мали тримати портрет прокурора вниз головою й потім викинути його у сміття. Представники Феміди сприйняли це негідним моральних засад демократичного суспільства.

Третє місце ‒ Миколаївський окружний адміністративний суд заборонив акцію через те, що учасники хотіли спалити портрет міського голови та начальника департаменту ЖКГ, бо це, на думку суддів, могло нанести шкоду психічному здоровʼю учасників.

Другу сходинку посіло рішення окружного адміністративного суду Києва. Суд заборонив мирні зібрання у центрі столиці 4-9 липня 2012 року, в час мовних протестів під Українським домом. Суд аргументував рішення святкуванням Дня незалежності США й від того загрозою терористичних атак.

Переможцем найабсурднішого рейтингу став Черкаський окружний адмінсуд і його рішення про заборону мітингу проти корупційних дій голови Черкаської ОДА. На думку суду, організатори мітингу не надали доказів корупції і їхня акція може завдати шкоди іміджу голови Черкаської ОДА.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ось так нам забороняють висловлювати свою думку, нам нав"язують російську мову, зі шкільних підручників зникають українські історичні постаті, ..... (задумайтесь :-)
Відповісти
Останні новини
ТОП-6 найабсурдніших рішень судів про заборону мирних зібрань. ВІДЕО
05 березень, 2013, 17:19