У Луцьку ‒ виставка марок із Шевченком. ФОТО

У Луцьку ‒ виставка марок із Шевченком. ФОТО
«Образ Шевченка у філателії та філокартії» ‒ під такою назвою відкрилася виставка у стінах Волинського краєзнавчого музею.

Захід відбувається в меморіальній експозиції «Шевченківська світлиця Миколи Куделі», ‒ повідомляють у Музейному просторі Волині.

Виставка розпочинає цикл заходів святкування 199-ї річниці від дня народження видатного українського поета та є доповненням до постійно діючої експозиції обласного музею, що вмістила у двох кімнатах понад вісім тисяч експонатів, присвячених життю і творчості Тараса Шевченка.

Колекція шевченкіани, яку зібрав відомий волинський культурно-освітній та громадський діяч Микола Куделя, зараз є надбанням Волинського краєзнавчого музею. Виставка розміщена поруч із 176 «Кобзарями», книг різного часу та місця видання.

У вітринах – колекція марок, ілюстрацій, бібліотечних екслібрисів, значків та медалей із зображенням Шевченка. Альбом, виготовлений власноруч Миколою Куделею, налічує 76 марок на шевченківську тематику, виданих в Україні та за кордоном.

Вражає різноманітністю зображення Кобзаря на поштових конвертах: автопортрети, ілюстрації до творів, увіковічення в памʼятниках. Частина колекції конвертів торкається події відкриття памʼятника Тарасу Шевченку і в Луцьку. Значки та медалі, виготовлені з металу та пластику, різні за формою та дизайном.

На виставці представлені екслібриси шевченкіани Миколи Куделі, автор яких ‒ Петро Прокопів з Івано-Франківська. Свого часу ці екслібриси увійшли до «Календарів-щомісячників» (1989 р.), альбому «Шевченкіана в екслібрисі» (Дніпропетровськ 1993 р.) та на форзац каталогу виставки «Шевченкіана в екслібрисі» (Івано-Франківськ 1989 р.)

Виставка діятиме протягом березня-травня 2013 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.