Під гаслом «Вперше»: луцька школа №27 відкрила свої двері. ФОТОРЕПОРТАЖ

Під гаслом «Вперше»: луцька школа №27 відкрила свої двері. ФОТОРЕПОРТАЖ
Луцький ліцей №27 вперше відкрив свої двері для учнів.

Урочистості розпочалися дещо нетрадиційно. Тоді як свято першого дзвоника у всіх закладах освіти стартувало о 9:00, у школі №27 - об 11:00 та під звуки оркестру.

Задовго до початку дійства двір школи наповнився дитячим гамором. Першачки прийшли з величезними букетами, старшокласники - із цукерками для вчителів, а батьки та родина учнів майже не випускали з рук фотоапарати і камери.

День знань у новозбудованій школі відкрив директор Віталій Бондар. Спочатку усі присутні виконали гімн, опісля - вшанували полеглих Героїв хвилиною мовчання.

"Сьогодні величний день не лише для Луцька та Волині, а й для всієї України. Сьогодні ми відкриваємо школу, яка відповідає європейським стандартам. Знаменно й те, що 27-ма школа відкриває свої двері за декілька днів після 27-ї річниці незалежності", - сказав Віталій Бондар.

Загалом школа розрахована на 630 учнів. Цьогоріч заяви на навчання у закладі освіти подали 510 охочих, із них 121 першокласник. У ліцеї працюватиме три групи продовженого дня.

Щоправда, у школі поки немає спортзалу, тож доки його не побудують, діти будуть займатися спортом на вулиці та в ігрових кімнатах, а з настанням холодів – у школах №10 чи №15.

У свою чергу, в.о. мера Луцька Григорій Пустовіт висловив вдячність голові Волинської ОДА Олександру Савченку та нардепу Ігорю Лапіну, котрі віднайшли гроші для будівництва першої за часів незалежності школи у Луцьку.

"Добудувати цю школу було вкрай складно і лише спільна робота дала результати. Вітаю усіх з 1 вересня, із першим дзвоником, який вперше пролунає у цій школі, куди ми вперше прийшли. Відкриття цього навчального закладу відбувається під гаслом "Вперше", - відзначив Пустовіт.

Присутній на святі нардеп Ігор Лапін не був багатослівним, однак його виступ підтримали всі:

"Хочу подякувати атовцям, які погодилися почекати з будівництвом реабілітаційного центру на користь школи".

Усі причетні до будівництва школи отримали відзнаки, а представники влади та будівельники, зокрема, директор "Житлобуд-2" Леонід Стефанович, отримали нагороди від ліцею "За подарований храм науки".

"Пам'ятаю, як 7 років тому ми закладали капсулу на будівництво школи. Хочу згадати покійних Бориса Клімчука та Миколу Романюка, адже ця школа - їх починання. Ми радіємо і, може, я навіть більше, ніж учні і батьки, що ми відкриваємо цей заклад", - відзначив Леонід Стефанович. І вручив першокласникам символічний ключ від ліцею.

Представники духовенства на чолі з митрополитом Луцьким та Волинським Михаїлом освятили ліцей №27.

Опісля директор ліцею разом з учнями урочисто перерізали стрічку і школярі вирушили у новенькі класи на перший урок.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вітаємо затамтамівський район з відкриттям школи. Лапін, Стефанович... це все зрозуміло. А що на відкритті навчального закладу робили вуйки з кадилами? І не просто вуйки, а випускники Ленінградської духовної семінарії, в якій найулюбленішим викладачем був сам Кірілл?
Відповісти
Що на відкритті робили представники незаконної влади міста, що так гальмували відкриття школи? Не соромно тепер батькам і дітям в очі дивитись?!
Відповісти
Влада попіарилась по повній Совок дрімучий !
Відповісти
Владі не соромно? Стільки заважали відкриттю школи і ще прийшли стрічки перерізати? Ганьба!!!
Відповісти
Само цікаво, що для затамтамівського району тієї однієї школи на якигось 600 учнів буде замало так через років 5. так як будинку там ще збудуються, мешканці заселяться, а дітей там в тому районі буде достатньо на 2-і школи. і Якось воно не солідно для "державних мужів" таку школу довго будувати і даже школу із фізичним ухилом та без спортзалу.
Відповісти
Останні новини
Під гаслом «Вперше»: луцька школа №27 відкрила свої двері. ФОТОРЕПОРТАЖ
01 вересень, 2018, 13:30