Волинським школам не вистачає книг

Волинським школам не вистачає книг
У волинських школах - нестача підручників.

Про це йдеться у сюжеті UA:Волинь.

Це – бібліотека 9 школи Луцька. Завідувачка бібліотеки Неля Ігнатович розповідає: підручників, які цього року друкують за новою програмою, недостатньо. Для першокласників отримали букварі. Решту книг чекають.

"В них має бути ще математика, англійська мова та "Я досліджую світ".

Для десятих класів ще жодного підручника немає. Їх немає взагалі по Україні. Але є електронні версії, вже нові. Так що діти, 10 клас, можуть займатися за електронними версіями", - сказала вона.

Мама першокласниці Наталія Фещук розповіла, що не переживає через відсутність підручників. За її словами, вона не переживає за відсутність підручників.

Два перших класи цієї школи навчатимуться за програмою "На крилах успіху". Вчителька Віта Левенець каже, що це дасть змогу першачкам обійтися без підручників.

"Ось, це те, що на даний момент є. Все ламіноване. Журнал-посібник. Ми його використовуємо лише один тиждень. На наступний тиждень – новий. Всі предмети. Діти носять тільки один журнал-посібник».

Зі слів очільниці обласного управління освіти, нестача підручників у решти першачків не вплине на навчальний процес.

"Перший місяць, так, як і задекларовано, буде проходити адаптаційний період без підручників", - зазначила Людмила Плахотна.

П'ятикласників, каже Плахотна, мають забезпечити підручниками у перших числах вересня.

«Я думаю, що, можливо, 3-5, вже будуть 100%», – переконана посадовиця.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Справа не лише у нестачі підручників, а в тому як їх зберігають. Держава бере мільйоні кредити для забезпечення навчальної літератури,а на місцях їх зберігають у підвалах.Для чого такі витрати?! Батьки,які розуміють небезпеку таких підручників,відмовляються від них .Кожен хто платить податки на вітер викидає гроші. Пора рахувати гроші, а не створювати комфортні умови для посадовців . Перевірте шкільну бібліотеку і ви побачите всю картину забезпечення навчальної літератури.Страшно від безпорадності і від бездіяльності!!!! Нація думаюча-; непотрібна!!!
Відповісти