В Україні подорожчає хліб

В Україні подорожчає хліб
Об'єднання підприємств хлібопекарської промисловості "Укрхлібпром" прогнозує, що ціни на хліб в середньому зростуть на 10% до кінця 2018 року.

Про це повідомив генеральний директор "Укрхлібпрому" Олександр Васильченко, - пишуть Українські новини.

"За нашими прогнозами, максимум на 10% ще може змінитися ціна на хліб", - сказав він.

При цьому Васильченко уточнив, що сума підвищення становитиме близько 1,6 гривні/кг, що відповідає збільшенню вартості хліба на 30-40 копійок щомісяця.

Однією з основних причин гендиректор називає нестачу пшениці 2-го і 3-го класу, яка використовується для виробництва борошна, необхідної галузі хлібопечення, і її послідовного подорожчання.

Так, за його словами, ціна на борошно вже зросла на 4% до 7,4 тис. гривень/тонна і продовжить зростання.

"Ціна на зерно на внутрішньому ринку вже зросла на 700 гривень, відповідно змінилася і ціна на борошно - якщо раніше вона була 7,1 тис. гривень/тонна, то зараз - 7,4 тис. гривень, а "Аграрний фонд" прогнозує подальше збільшення до 7,7-7,8 тис. гривень/тонна. Це, звичайно, вплине на зростання цін на хліб", - наголосив Васильченко.

Також серед причин подорожчання він виділяє підвищення цін на газ і заробітної плати.

Васильченко зазначив, що в січні-липні ціни на хліб в середньому зросли на 1-1,5% щомісяця.

Крім того, він повідомив, що 30 серпня відбулася запланована зустріч представників галузі переробки зерна та Міністерства аграрної політики і продовольства.

За словами Васильченка, міністерство обіцяло стримувати ціни на хліб і борошно, але конкретних ідей і стратегій не висловлювало.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Страна парадоксов! Чем выше урожай зерновых, тем выше цены на хлеб! Такого нет нигде в мире! Подозреваю, что масса посредников типа "Хлеб Украины" никак не хочет остаться без огромной маржи! А ведь в ЕС очень эффективно действует один из важнейших рычагов стабильности цен: в цепочке производитель-покупатель цена для покупателя может вырасти максимум на 3,8%. Это для всех посредников! И они, эти алчные посредники, и делят между собой эти 3,8%! А если кому-то вздумается перейти этот порог, то в отношении виновника незамедлительно следуют драконовские меры от антимонопольного комитета. И виновник практически сразу же разоряется! А теперь кто-нибудь может мне сказать что-нибудь положительное о роли антимонопольного комитета Украины в сдерживании роста цен?! Этот комитет практически всегда наказывает виновников роста цен смешными штрафами: в гривнах это составляет миллион-другой. Для барыг заплатить такой штраф - это все равно, что для обычного гражданина потратиться на пачку сигарет. Отсюда вывод: комитетчики состоят в сговоре с барыгами, именно поэтому растет цена на бензин при падении мировых цен на нефть, цена на хлеб при хорошем урожае. Упыри! Причем одни упыри, меняя других, клянутся не красть именем Украины.



Відповісти
Краіна злодіів ,хабарників і бандитів .
Відповісти