Свічки для іменинного торта: традиція з багатовіковою історією*

Свічки для іменинного торта: традиція з багатовіковою історією*
День народження - це подарунки, гарний настрій і близькі люди поруч. У кожній країні свої звичаї і традиції для цього свята.

У Китаї іменинник не може відразу прийняти подарунок: йому належить спочатку здивуватися, потім від презенту ввічливо відмовитися і тільки після цього ритуалу відкрити його. У Перу сюрпризи влаштовують не для винуватця святкування, а для гостей. А в Швейцарії хороший знак - запросити на дитяче свято злого клоуна, який кине в обличчя дитині іменинний пиріг. Але загальна традиція для більшості країн - запалювати свічки на святковому торті.

Сучасний ринок святкового декору втілить в життя сміливі бажання і запропонує різноманітність. Знайти яскраві і цікаві свічки для дня народження - значить створити святковий настрій і зробити вечірку незабутньою. Якщо ви не хочете витрачати час на походи по магазинах і пошук яскравих аксесуарів для торжества, то інтернет-магазин funfan.ua - ваш правильний вибір. Створіть яскравий святковий настрій в один клік!

Звідки бере коріння традиція задувати свічки
Звичай задувати свічки в день народження є тепер світської традицією. Але коріння у цього дійства релігійні. Першими прикрашати торт свічками стали древні греки. У шосту добу кожного місяця наші предки приносили дари богині родючості і покровительці всього живого на планеті Артеміді. У цей день жерці пекли для храму медовий пиріг у вигляді молодого місяця. Цей пиріг прикрашали свічками, що горять, які символізували блиск небесного світила.
Вперше запалили вогники на честь дня народження німці 300 років тому. Жителі Німеччини ставили в іменинний пиріг стільки свічок, скільки було років винуватцю торжества. Пізніше з'явився звичай додавати ще одну свічку, яка втілювала в собі наступ нового періоду долі людини. Святкові вогники горіли до тих пір, поки торт не з'їдали. Так німці не тільки вітали іменинника, а й створювали красиву святкову атмосферу.

Після поширення цього звичаю по всій території Європи зміцнився звичай задувати свічки на іменинному пирозі. Наші предки вірили, що в день народження поруч з іменинником знаходиться його ангел-охоронець. Небесний покровитель не тільки захищає винуватця торжества від лихого ока, але і втілює в життя його потаємні мрії. Якщо загадати бажання і задути свічки одним видихом, то ангел-охоронець отримає це послання і виконає його.

Яскраві аксесуари для торта - незмінний атрибут дня народження. В інтернет-магазині FunFan ви найдете вогники на будь-який смак:

• класичні свічки з принтом, блискітками і візерунками;

• у вигляді цифр або букв;

• з улюбленими мультиплікаційними героями або зі спортивною тематикою;

• феєрверки для торта.

Запалюйте! І нехай цей день народження запам'ятається вам і вашим гостям на все життя.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Смытюки зы своэю рекламою... Це ж треба. Бачте, статтю вони написали. щоб себе прорекламувати...
Відповісти
Останні новини
Свічки для іменинного торта: традиція з багатовіковою історією*
04 вересень, 2016, 18:00