Тарифи на утримання будинків у Луцьку поки не підвищують

Тарифи на утримання будинків у Луцьку поки не підвищують
Луцький міськвиконком поки вирішив відтермінувати прийняття рішення про підвищення тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, що надаються житлово-експлуатаційними підприємствами.

Так було вирішено під час засідання виконкому 6 березня, хоча мер і його заступники наполягали, що рішення треба приймати уже.

На такі поступки міський голова Микола Романюк пішов на прохання окремих депутатів від «Батьківщини», «Свободи» та «Фронту Змін», які наполягали довивчити це питання.

Як доповів начальник міського департаменту ЖКГ Іван Кубіцький, нинішні тарифи з утримання будинків й прибудинкових територій не відповідають економічній ситуації.

Майже 70% коштів, що заробляють комунальники, йдуть на зарплату працівникам. Тобто на утримання будинків лишається зовсім мало, каже чиновник. Взагалі у тарифі нині закладена зарплата розміром у 650 гривень, а закон не дозволяє такий мізер платити комунальникам.

Тарифи не переглядалися з 2010 року, саме тому в мерії вирішили збільшити вартість цих послуг приблизно на 30%. Розрахунки економічно обґрунтовані, наголошують в мерії.

Більше того, Волинське відділення Антимонопольного комітету погодило збільшення тарифів з 1 квітня.

Однак з цим незгідні окремі депутати Луцької міської і навіть Волинської обласної рад.

На думку Сергія Григоренка («Батьківщина»), начальник департаменту ЖКГ повинен відзвітуватися перед депутатами на наступній сесії, добре пояснити обранцям, чому тариф треба підвищувати, мовляв, лучани такій новині зовсім не раді.

«Це рішення поки сире, неготове, резонансне. Так, можливо, тарифи й треба підвищувати. Але не робити цього поспішно. Треба роз’яснити людям. І, може, через кілька місяців це рішення буде логічним», – зауважив депутат.

На думку депутата Волинської облради Святослава Боруцького («Свобода»), підвищення тарифів спровокує одне – борги населення, яке відмовлятиметься платити за подеколи «сумнівні послуги».

А заступниця міського голови Лариса Соколовська пояснила: якщо тарифи не підвищувати, тоді доведеться відшкодовувати різницю в тарифах із міського бюджету. Також вона наголосила, що в даному випадку «мова йде не про підвищення тарифів, а про затвердження їх на рівні сьогоднішньої собівартості».

У підсумку вирішили до цього питання повернутися на першому засіданні виконкому вже у квітні.

Керівників житлово-експлуатаційних підприємств зобов’язали ще раз сповістити про підвищення тарифів мешканців багатоповерхівок, роз’яснивши доцільність такого кроку. Окрім того, комунальники мусять ще й розвісити оголошення з інформацією про те, скільки кожен конкретний будинок заплатив коштів й скільки грошей витрачено на утримання кожного будинку.

«Все одно це рішення буде прийняте рано чи пізно», – підсумував міський голова й висловив думку, що з цього питання він, можливо, навіть скличе позачергову сесію міськради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ви добре знаєте тільки ОДНУ РОБОТУ. Все глибше залазити в нашу кишеню. Але неШАНОВНІ. Вона вже пуста. Більше того, в ній дирка протерта цінами на продукти, ліки, транспорт і все інше. Не розуміючи того, що вже більше не візьмете, ВИ СВОЇМИ РУКАМИ доруйнуєте й тих, хто з останніх сил старався вам платити. Ми стаємо неплатниками не від хорошого життя і не з власної волі. І, дякуючи вам, нас все більше.
(Для довідки: В горезвісному СССР середньої МІСЯЧНОЇ ЗАРПЛАТИ вистачало на оплату трьохкімнатної квартири ЗА РІК).
З ПОКРАЩЕННЯМ ВАС!!!
Відповісти
"70% йде на з/п" - зарплату кого, тих хто ніби щось робить. Пройдіться по будинках та прилеглих територіях - ось результат їхньої роботи, тут і звітів не потрібно! Попереводьте людей на погодинну оплату праці та платіть з/п по факту, за конкретно зроблену роботу. Пишіть листи на кабмін про мінімалку, з чого її платити, заврта дармоїди в ВР приймуть рішення про її підвищеня до 5 тис.грн., і хто зобов’язаний буде за неї розраховуватися - мешканці, з яких не всі на державних роботах. Геть абонплату за "послуги" ЖКГ! Платити тільки за фактично виконані роботи!
Відповісти
Останні новини
Тарифи на утримання будинків у Луцьку поки не підвищують
06 березень, 2013, 12:54