Як роблять операцію на серці у Волинській обласній лікарні. ФОТО. ВІДЕО

Як роблять операцію на серці у Волинській обласній лікарні. ФОТО. ВІДЕО
У 2012 році в обласній клінічній лікарні провели 870 втручань на серці.

Про те, як відбуваються операції у кардіологічному центрі Волинської обласної лікарні, пишуть Волинські новини.

«Одразу згадуються кадри з фільмів, де лікарі у повній тиші та з серйозними обличчями оперують пацієнта. Насправді ж, атмосфера в операційній не настільки офіційна, як очікувалось: тихенько грає музика, лікарі спокійно розмовляють між собою», ‒ йдеться в публікації.

«Ми робимо протезування аортального клапану на зупиненому серці. При цьому використовується апарат штучного кровообігу з одноразовою системою (теплообмінник, коронарна планка, основні насоси, один з яких виконує функцію серця, а інший – функцію легень). Ми зараз на основному етапі операції. Це апарат німецького виробництва, після використання викидається на утилізацію», ‒ коментує процес лікар-анестезіолог Віктор Олексюк.

Зі 870 операцій у 2012 році зробили 477 коронографій, 70 стентувань, 132 операції із застосуванням штучного кровообігу. Також встановили 103 кардіостимулятори.



Після операційного блоку хворі декілька днів перебувають у реанімації. У відділення анестезіології з палатами інтенсивної терапії потрапляють хворі загального профілю. Всього у відділенні 12 ліжок.

«Більшість хворих ‒ післяопераційні, а це близько 70% пацієнтів на рік. Сюди потрапляють люди після серйозного оперативного втручання з кардіохірургії, нейрохірургії, судинної хірургії», ‒ розповідає завідувач відділення анестезіології з палатами інтенсивної терапії Павло Гащишин.

Лікар розповів, що відвідувати рідних у відділенні можна.

«Обов’язково, ми навіть хочемо, щоб рідні відвідували хворих. Звісно, відбувається це згідно з дозволом, і коли ми не виконуємо певних маніпуляцій, тобто, в залежності від стану здоровʼя пацієнта», ‒ зазначив він.

Біля кожного ліжка ‒ монітори стеження за пацієнтами (кардіомонітори). Вони потрібні для того, щоб стежити за станом здоровʼя хворих. Також в реанімації є власний УЗД-апарат, що дозволяє обстежувати хворих на місці.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тільки "наркоз" ще часів 50 років, вже давно в світі таких видів нема як в нас...
Відповісти
Я так, без претензій, але... Знову так собі, випадково переписали з "Волинських новин", а це інтелектуальна праця Вікторії Семенюк, можна було її авторство зазначити хоча б в кінці. Ви на віть не уявляєте скільки сил потрачено!
Відповісти
А в чем проблема? Гиперссылка на ВН стоит, все формальности соблюдены. А сама статья Вики раздута такими подробностями, которые просто утомляют. На научный труд явно не тянет, а для познавательной статьи немножко нудно и не интересно.
Відповісти
Останні новини
Як роблять операцію на серці у Волинській обласній лікарні. ФОТО. ВІДЕО
06 березень, 2013, 14:32