Як зробити ваші прикраси сімейними реліквіями*

Як зробити ваші прикраси сімейними реліквіями*
У багатьох сім’ях ювелирні вироби є справжніми реліквіями, що передаються з покоління в покоління. Це гарна традиція, поширена в різних країнах. Але чому деякі прикраси перетворюються в такі цінності? Їх краса і вартість дуже важливі. Та не менше значення має й історія, що стоїть за кожним вибором.

Види сімейних дорогоцінностей

Давайте поглянемо на деякі ювелірні вироби, які найчастіше перетворюються в родинні реліквії:

• Обручки. Вони мають не лише фінансову цінність, а й величезне сентиментальне значення. Їх можна переробити під інший розмір, додати каміння, гравіювання й навіть переплавити в інші вироби.
• Сережки з діамантами. Класична пара сережок з коштовним камінням підходить практично під будь-який одяг і ніколи не виглядає застарілою. Їх можуть носити жінки різного віку – він онучок до бабусь.
• Кольє і підвіски. Багато людей отримують ці прикраси як подарунок до дня народження, весілля чи інших святкових дат. Наприклад, малюкові на хрестини дарують золотий хрестик. Малюк виростає і передає цей предмет вже своїй дитині чи онукові.
• Браслети (переважно з дорогоцінним камінням). Як і сережки, добре підходять під різні стилі в одязі й завжди лишаються модними.

Створюємо реліквію

Якщо ви бажаєте, щоб і ваша прикраса стала сімейною цінністю, ось кілька речей, які слід враховувати:

• Правильно вибирайте ювелірний виріб. Його колись повинен отримати ваш онук, дочка чи племінник. Для цього добре підійде класичний стиль. На відміну від дуже модних і незвичних дизайнів, класика витримує випробування часом. Зверніть увагу на речі, які піддаються додатковій обробці. Наприклад, це обручка, в яку пізніше можна вставити діамант.
• Турбуйтеся про дорогоцінність. Ця річ повинна лишатися гарною протягом тривалого часу. Забезпечте їй правильний догляд. Деякі ювелірні вироби потрібно регулярно чистити певним чином і правильно зберігати. Впевніться, що виконуються усі рекомендації щодо цього. Не використовуйте для чистки хімічні засоби та абразивні матеріали. Тримайте прикраси подалі від спеки, холоду та підвищеної вологості. Зберігайте ювелірні вироби у коробках з м’яким дном.
• Застрахуйте дорогоцінності. Ви не зможете передати прикрасу, яка зникла. Ювелірні вироби можуть вкрасти, їх можна загубити. Часто вони губляться при купанні, на пляжі, під час занять спортом. Застрахувавши їх, ви отримаєте компенсацію і за бажанням придбаєте нову прикрасу.

Можливо, сама ваша обручка чи підвіска започаткують гарну традицію, якої будуть дотримуватися і наступні покоління родини.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
ТОП-10 міфів про субсидії
06 вересень, 2016, 12:36
Як зробити ваші прикраси сімейними реліквіями*
06 вересень, 2016, 12:32