Як замірювати вікна для встановлення рулонних штор?*

Як замірювати вікна для встановлення рулонних штор?*
Ви встановлюєте рулонні штори, римські, вертикальні чи звичайні жалюзі? В будь-якому випадку, вони повинні закривати кімнату від сонячних променів і прикрашати її. Для цього потрібно правильно визначити розмір світлозахисних пристроїв. Краще, щоб це робив досвідчений спеціаліст, адже помилки можуть означати витрачені дарма кошти. Однак ви можете спробувати зробити все й самостійно. Наша інструкція допоможе в цьому.

Розташування

Для початку дайте відповідь на два запитання:
• Чи має вікно заглиблення?
• Штори будуть знаходитися всередині заглиблення чи ззовні?
Впевніться, що в заглибленні немає нічого, що могло б заважати руху ролетів. Наприклад, це віконні ручки, світильники, розетки.
Розміщення в заглибленні має перевагу – штори можуть знаходитися на одному рівні зі стіною. Але якщо заглиблення невелике, або ж ви хочете залишити в ньому вільний простір, обирайте варіант із зовнішнім розташуванням.
Для точності використовуйте вимірювальну рулетку. Не потрібно визначати ширину і висоту вікна «на око».

Встановлення у заглиблення

Вимірюйте ширину в трьох різних точках, оскільки вона може бути неоднаковою. Визначте ширину зверху, знизу і посередині віконного прорізу. Для вибору ролетів використовуйте найменше значення.
Для визначення довжини використовуйте той самий метод. Вам потрібні три точки – зліва, справа і посередині. Для вертикальних жалюзі ми рекомендуємо зменшити довжину на 1 см, щоб ламелі не лежали на підвіконні.

Якщо ви хочете встановити штори у заглибленні, вимірюйте вищезазначеним методом лише саме вікно. Якщо бажаєте мати жалюзі нарівні зі стіною, робіть заміри по зовнішньому краю відкосів.

Встановлення без заглиблення

Виміряйте ширину вікна у трьох різних точках. Додайте до максимального значення 10 см. Завдяки цьому з кожної сторони віконний проріз буде закритий на 5 см і яскраве світло не потраплятиме в кімнату.

Для вибору рулонних штор до ширини додають ще 5 см, оскільки потрібне додаткове місце для механізму.
Тепер переходимо до довжини. Вирішіть, де повинні закінчуватися штори. Визначте висоту від механізму зверху до цієї точки.

Корисні поради


Ще кілька рекомендацій:
• Перевірте заміри двічі, щоб уникнути розчарувань через придбання занадто малих чи великих штор.
• Багато готових рулонних штор можна обрізати. Якщо ви не можете знайти сонцезахисні пристрої з точно такими шириною і висотою, які потрібні, виберіть трохи більший варіант. Виконайте обрізку відповідно до інструкції виробника.
• Рулонні штори краще встановлювати над заглибленням через необхідність додаткового простору для механізму.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як замірювати вікна для встановлення рулонних штор?*
02 вересень, 2016, 12:42