Ключові особливості виробництва органічних продуктів*

Ключові особливості виробництва органічних продуктів*
Базова особливість органічного землеробства - підтримка природного середовища, вільного від синтетичних речовин. Сюди входить і створення буферних зон для захисту від хімікатів з традиційних ферм. Але це ще не все. Подробиці ви можете прочитати далі.

Натуральне тваринництво та птахівництво

Натуральне виробництво – це отримання м’яса, молочних продуктів та яєць із забезпеченням природних умов життя та харчування тварин.
Тут є неприпустимими будь-які форми гормонів, антибіотиків та інших ліків. Особливо – якщо вони застосовуються для стимулювання росту і продуктивності тварин. Тому ви можете замовити органічні продукти, в яких немає залишків добрив, пестицидів та іншої шкідливої «хімії».

Корм повинен бути органічним. Найкраще, коли худоба пасеться на відкритому просторі.

Інші особливості:

• Використання худоби для оранки й транспортування.
• Утилізація відходів життєдіяльності тварин для використання в якості добрив.
• Контроль за паразитами та захворюваннями здійснюється за допомогою профілактичних заходів, таких як збалансоване харчування, зниження рівня стресу, ротаційний випас і проживання в чистоті.

Натуральне рослинництво

Натуральне рослинництво включає в себе диверсифікацію (вирощування різних культур), використання органічних підходів для підвищення врожайності, боротьби зі шкідниками, захворюваннями та бур’янами. Потрібно використовувати різні рослини, які сприяють насиченню грунту корисними речовинами, комахами та мікроорганізмами, а також покращують загальні результати обробки грунту.
Боротьба зі шкідниками та бур’янами здійснюється без використання синтетичних пестицидів та гербіцидів. Використовуються такі методи: вогняне прополювання, мульчування, розведення природних ворогів шкідників, облаштування пасток та бар’єрів. Біологічні пестициди бажано застосовувати при сильному зараженні шкідниками.

Для боротьби з захворюваннями застосовуються різноманітні ботанічні методи.

Органічне сільське господарство активно застосовує натуральне підживлення грунту. Для цього використовують компост, натуральні мінеральні добрива у порошкоподібному вигляді, гній. Ротація культур і механічна обробка грунту корисні для утримування води в грунті. Це сприяє розвиткові корисних мікроорганізмів, які вивільняють поживні речовини.

Для чистоти харчових продуктів важливо захистити органічні ферми від традиційних. Хімічні речовини можуть проникати з них через воду, повітря і грунт.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.