Термопринтери етикеток: як переноситься зображення?*

Термопринтери етикеток: як переноситься зображення?*
Коли ви будете готові інтегрувати друк етикеток у роботу свого підприємства, потрібно вибирати принтер етикеток. Перш ніж інвестувати у придбання цього пристрою, не пошкодуйте часу й ознайомтеся з особливостями його роботи. На ринку представлено багато моделей, серед яких потрібно вибрати лише одну. Для початку потрібно визначитися з методом друку. Одним з найпоширеніших варіантів є термопринтери етикеток - https://divesco-trade.org.ua/category/tyermoprintyery-etikyetok-shtrikh-koda/termo-printery-etiketok/. Він включає в себе два підвиди: прямий термодрук і термотрансфер.

Прямий термодрук

Тепло направляється безпосередньо на етикетку з особливим покриттям. Під впливом тепла чорнила активізуються і відтворюють зображення/текст. Такий метод дозволяє особливо чітко відтворити символи чорного кольору. Але багато сучасних принтерів мають і опцію другого кольору. Наприклад, саме такі моделі пропонує компанія Divesco-Trade.

Не використовується тонер або чорнила, тому це зручний і економіний метод. Недоліком можна назвати те, що отримані таким методом етикетки є доволі недовговічними. Спеціальний папір чутливий до ультрафіолетового випромінювання, вологості, подряпин, плям. Якщо ви збираєтеся використовувати етикетки в агресивних умовах, прямий термодрук може бути не найкращим вибором. Але якщо зображення захищене від зазначених вище негативних факторів, воно є доволі довговічним.

Термотрансфер

Компанія Divesco-Trade пропонує різні моделі таких пристроїв. При термоперенесенні зображення переноситься із застосуванням проміжного матеріалу. Ним є смуга, покрита воском, смолою або їх комбінацією. Під дією тепла це покриття розплавляється і передає зображення безпосередньо на папір.

Головними перевагами такого методу є стійкість зображення і можливість використання кількох кольорів. Термотрансфер є дорожчим, ніж прямий термодрук.

Отримані етикетки добре протистоять впливові ультрафіолетового випромінювання, механічних пошкоджень, вологи, хімікатів, високої та низької температури.

Більш застарілим варіантом є струменевий друк. Він базується на побудові зображення з великої кількості дрібних чорнильних точок. Вони мають діаметр близько 50-60 мкм і є тоншими за людську волосину. Чим більше точок на квадратний дюйм (dpi), тим вища якість зображення. Струменеві принтери використовуються все рідше. Основні причини цього:

- Чорнила підходять лише для певних носів.
- Сопла можуть забитися, що змушує призупиняти друк та проводити ремонт пристрою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Термопринтери етикеток: як переноситься зображення?*
07 вересень, 2016, 12:19