Аптечні кіоски в Україні можуть зникнути

Аптечні кіоски в Україні можуть зникнути
Через нові правила торгівлі медпрепаратами практично усі аптечні кіоски України можуть протягом року припинити свою діяльність.

Про це повідомляє ТСН.

Проблема в тім, що з початку року реалізовувати ліки, що відпускаються за рецептом, можна лише в аптечних пунктах - кіоскам продавати цей вид товару заборонено.

Крім того, за новими правилами кіоск повинен займати площу не менше 20 квадратних метрів, мати комунікації, щоб продавець міг, як мінімум, руки вимити, і торговий зал, не менше 8 квадратних метрів (у сільській місцевості - 6 метрів).

Проте, попри заборону, на сьогоднішній день кіоски працюють і продають рецептурні медпрепарати, зазначили в Державній службі з лікарських засобів. Причиною цього є те, що впіймати за руку їх майже нереально, оскільки про перевірку необхідно попереджати за 10 днів. Зазвичай цього часу власникам кіосків вистачає, щоб заховати усе заборонене.

Наразі в Україні діє понад 13,1 тисячі аптек та майже 3,6 тисячі кіосків.

Нагадаємо, 29 грудня набув чинності наказ МОЗ, яким забороняється продаж медпрепаратів через інтернет.

Раніше, 20 грудня Рада заборонила рекламу лікарських засобів, застосування і відпуск яких дозволяється тільки за рецептом лікаря, а також тих, які внесені до переліку заборонених до рекламування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Аптечні кіоски в Україні можуть зникнути
19 січень, 2012, 14:08