Кожна зловлена комунальниками тварина в 2012 році обійшлася лучанам в 486 гривень

Кожна зловлена комунальниками тварина в 2012 році обійшлася лучанам в 486 гривень
Протягом 2012 року Луцька міська рада витратила на відлов та утримання тисячі безпритульних тварин понад півмільйона гривень

Тобто на одну особину з казни міста витратили 486 гривень, - пише Четверта влада.

Так, як повідомив у відповіді на запит перший заступник міського голови Луцька Святослав Кравчук, у 2012 році на відлов витрачено 263 тисячі гривень.

Усі виклики, скарги, побажання, що надходять в групу оперативного реагування «15-80» муніципалітету передаються громадській організації «Волинське товариство захисту тварин». Саме це об'єднання в обласному центрі Волині формує графік виїздів і просить автомобіль ловця і водія на виїзди.

Відловом же безпритульних собак у Луцьку займається Луцьке спеціальне комунальне автотранспортне підприємство «Луцькспецкомунтранс».

Бездомних псів у обласному центрі Волині відловлюють лише раз на тиждень. Про це у відповіді на запит зазначила керівник громадської організації «Волинське товариство захисту тварин» Дана Новарчук.

«Якщо стаються екстрені випадки, представники громадської організації їдуть по можливості у таксі у або з допомогою спонсорів», - зауважила вона.

В документах на сайті Луцької міської ради зазначено, що кількість безпритульних тварин, яких ловлять у Луцьку, в рік становить 2,5 тисячі особин. Насправді ж у 2012 році піймали 1057 тварин.

Директор «Луцькспецкомунтранс» Валерій Кузьмич розповідає, що торік впіймали 933 собаки і 124 коти.

Отже, 263 тисячі поділити на кількість пійманих тварин і виходить, що 249 гривень коштував луцьким платникам податків відлов кожної бездомної тварини у 2012 році.

«Відловлених тварин ми передаємо у притулок. Там їм роблять операцію з видалення деяких органів і повертають назад у місто, – розповідає директор Департаменту житлово-комунального господарства Луцька Іван Кубіцький. Цей департамент є розпорядником тендерних коштів.

«Як на мене, ми займаємось не тим чим потрібно. Проблема бродячих тварин є дуже серйозною. На превеликий жаль, є Закон України «Про захист тварин від жорстокого поводження», який не дозволяє проводити евтаназію. Але я не розумію чому погоджуємося з тим, що ми маємо повертати їх на місця їхнього проживання. Треба приймати рішення, щоб розширити притулок, або по-іншому вирішувати це питання. Лучани налякані такою кількістю собак», – мовив Кубіцький.

Дана Новарчук, очільник комунального підприємства «Ласка», яке опікується притулком, каже, що у 2013 році КП має отримати три мільйони гривень від Міністерства екології та природних ресурсів України, щоб добудувати старий притулок для утримання 800 тварин. Однак навіть у цьому випадку на всіх місця не вистачить.

Приблизне утримання притулку на кожну тварину (з розрахунку на кількість відловлених за рік 1057 особин) у 2012 році використано 993 гривні (один мільйон п´ятдесят тисяч поділити на 1057). З них луцькі платники податків потратили 250 тисяч. Тобто майже 237 гривень на кожну тварину.

Таким чином, відлов тварин (249 гривень на особину) та утримання в притулку (237 гривень) у 2012 році луцьким платникам податків коштували у 486 гривень на одну бездомну тварину.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
бля.скількох дітей можна було б врятувати ні ці кошти...
наразі потрібно думати про людей,а вже потім про собак.
Дана,ти вже задовбала.
депутати міськради,не будьте лопухами!
Відповісти
Мужчина - не заважайте Дані і депутатам розкрадати бюджетні кошти! "виділено з бюджету" - ще не означає "використано за призначенням". Дана вже на авто з власним водієм їздить - так де ж грошам на собак взятись?)
Відповісти
а я згідний з тим кубицьким: стільки грошей тратять на те, щоб виловити - і нащо потім випускать? бездомні тварини мають право жити - але не на вулицях. хіба більш гуманно випускати їх на вулицю - там же живодери, аварії голод і хвороби чекають на них?
Відповісти
Вот такие как этот макар наверняка ничего в жизни доброго не сделали и не сделают.Он красиво о помощи детям -вот и помоги.Не всем же животным помогать.А любить и помогать надо всех....
Відповісти
у тих людей, які бували в притулку, напрошуються запитання: для чого розширювати притулок - якщо ви і той що є прокормити не можете? на чиї плечі ляже утримання нового великого притулку? у статті акцентовано увагу на тих сумах грошей, які були витрачені саме на відлов - а що ж далі відбувається з тими собаками, яких зловили і помістили в притулок? які кошти і звідки виділяються на це? чи чиновникам кубіцькому,новарчук і т.д. все-рівно - аби забрати собак з вулиць? їх вбивають у притулку гуманними методами - чи "радянськми" - трутка, удушення і т.д.? здогадуюсь, що на гуманну евтаназію грошей також немає .....
Відповісти
пані лучанка, про яке "утримання" ви говорите? ніхто тих бідних собак утримувати у притулку не збирається - просто за новими законами їх офіційно вбивати на вулицях не можна. а от "неофіційно" за забором притулку - то в Новарчук вже рука набита собак з світу зводити. їй же треба звітуватись за свою "ефективну роботу" перед владою про зменшення кількості собак на вулицях - от у ту трупарню і буде звозити...
Відповісти
Это концлагерь для животных а не притулок.И название ему не -ласка-,а -удавка-.Хочется сказать этой новарчук б.-остановись,посчитай сколько ты сделала зла,для достижения своих личных интересов.Ан нет-у нее аппетиты разыгрались-еще ж собак немного осталось...можно успеть еще че-то урвать для себя.Еще зарабатывать собирается на передержке всех домашних животных.УГРОБИЛА СТОЛЬКО БЕЗДОМНЫХ...СЛЕЗЫ НАВОРАЧИВАЮТСЯ
Відповісти
????????ПИШЛО НА СОБАК?????????? А СК1ЛЬК1 ПОКЛАЛИ СОБ1 У КИШЕН1?
Відповісти
Останні новини
Кожна зловлена комунальниками тварина в 2012 році обійшлася лучанам в 486 гривень
07 березень, 2013, 14:41