Губернатор Волині розповів про квіти, маму і 8 березня

Губернатор Волині розповів про квіти, маму і 8 березня
Проліски, котики, тюльпани, мімози, ‒ квіти, які асоціюються у голови Волинської ОДА Бориса Клімчука зі святом весни.

Про своє ставлення до 8 березня розповів губернатор в інтервʼю видання Волиньinform.

Борис Клімчук пригадав, що в його дитинстві до 8 березня вже з’являлися в лісі проліски. «Коли були холодні пізні весни, доводилося обходитися котиками», ‒ додав він.

Про молодість губернатор каже, що «з подарунками теж особливо розігнатися не можна було». «Були теплички з тюльпанами, які потім продавалися на кожному кутку. Коли я навчався у Харкові, там головною квіткою була мімоза, яку туди у величезних валізах привозили вусаті хлопці з Кавказу. Хороші спогади», ‒ пригадав він.

«Тому хай це свято поки буде. Головне його не політизувати, про що я і політиків просив би», ‒ резюмував Клімчук.

Щодо своєї матері, то губернатор розповів, що в сімʼї вона була головною. «Хоча вона робила вигляд, що головний – тато. У них була така гра своєрідна, і я цю гру розумію. Вони дуже багато працювали, тому часу для ніжностей було дуже мало», ‒ розповів чиновник.

Борис Клімчук стверджує, що ніколи не забував її вітати.

«Мама була сільською вчителькою. При чому були періоди, коли вона була єдиною вчителькою на всю початкову школу. Як правило, десь о третій дня вона завершувала роботу. В теплі пори року поверталася додому на велосипеді-«дамці», на рулі якого висів портфель з планами та зошитами. Переодягалася і в роботу: діти, кури, свині, город, наварити, зустріти, помити, попрати і пізно ввечері сісти за зошити та плани», ‒ розповів він.

Щодо батька губернатора, то він працював водієм, хоча вивчися на нього тільки у 41 рік. «Тому що не дозволялося: Хрущов не дозволяв йти з колгоспу, хоча мій батько був фронтовиком, мав хорошу освіту. Тільки в 63-му році батько отримав паспорт і відразу пішов до автошколи у Ковель. Було бажання працювати і здобувати стаж, бо робота в колгоспі до нього не зараховувалася», ‒ пригадав Клімчук.

Саме через зайнятість, за словами голови ОДА, часу і можливостей у батьків для ніжностей не було.

«Хіба для нас, дітей. Це вже набагато пізніше, в останні років десять, у спілкуванні почали з’являтися «моя рідненька, маленька». Це вже коли їм було за 70 років. А були часи, коли батько приносив три чорні булочки з горохового борошна, і мама плакала. Свого не було. Це вже пізніше з’явилося своє, той же млин у селі. Мама робила чудні речі з нього: і вареники, і все інше. І досі дивуюся, звідки стільки фантазії було до приготування страв, коли м'ясо на столі з’являлося тільки пару разів у рік, на свята», ‒ зазначив Клімчук.

«Тому, потрібно розуміти, що свята минають, життя триває і жінки в ньому – це наше все: вони дарують нам життя, вони основа всього. І це постулат. Часом в мене виникає відчуття, що жінки до нас завезені з іншої планети. Вони інакші: емоціями, переживаннями, мисленням…», ‒ резюмував губернатор.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Памяті моїй знищеній родині. Сім*я реабілітована 93 року. Вдумайтесь - пособники учасников банд УПА.
Загинули :
Мама 1930р.
з нею дочка - 1949 року народження (моя сестра).
Основа: Постанова Особої наради при МДБ СРСР від 20 вересня 1950 року.
Твої пиріжки смердять зрадою!
Відповісти
Останні новини
Губернатор Волині розповів про квіти, маму і 8 березня
07 березень, 2013, 16:47