Внутрішньопідлогові конвектори й радіатори: 4 ключових відмінності*

Внутрішньопідлогові конвектори й радіатори: 4 ключових відмінності*
В цій статті ми розглянемо відмінності між традиційними опалювальними приладами й більш сучасними підлоговими конвекторами. Для цього керуватимемося кількома критеріями: розподіл тепла, якість повітря, естетичність та витрати. Ви дізнаєтеся, чому внутрішньопідлогові конвектори Polvax більш зручні та ефективні в порівнянні з традиційними рішеннями.

Розподіл тепла

Підлогові конвектори продукують променисте тепло. Воно нагріває не повітря, а ті предмети, на які потрапляють промені.
Радіатори працюють за принципом конвекції. Розігріте повітря підіймається до стелі, охолоджується, опускається, знову нагрівається й т.д. Через це виникають холодні та гарячі «плями». Біля батареї відчутно тепліше, ніж в інших місцях кімнати.
Конвектори розподіляють тепло більш рівномірно. Не виникає дискомфорту через те, що певні місця в приміщенні надто гарячі або холодні.

Якість повітря

Оскільки променисте тепло нагріває безпосередньо предмети, повітря в приміщенні лишається більш насиченим водою. Конвекція призводить до зниження вологості повітря. Через це ви можете відчувати сухість в горлі, очах та інший дискомфорт.

У надто теплих місцях може знизитися рівень кисню, що також негативно впливає на організм людини. Тож в цілому конвекторне опалення робить повітря більш якісним.

Естетичність

Внутрішньопідлогові конвектори – справжня мрія дизайнера. Вони не займають корисної площі в кімнаті, оскільки джерело тепла знаходиться всередині підлоги. Радіатори часто є масивними і повинні знаходитися в кімнаті. В невеликих приміщеннях, таких як кухня чи ванна кімната, це може стати проблемою. Якщо потрібно враховувати кожен квадратний сантиметр площі кімнати, батарея може бути не найкращим вибором.

Конвектор не обмежує вас у дизайні кімнати, розташуванні меблів та інших предметів.

Витрати

Радіатори схильні до перегріву. Через це може знадобитися додаткова вентиляція. Типовий приклад – відкриті взимку вікна. В результаті тепло витрачається дарма. Щоб прогріти велику кімнату, батарея повинна сильніше розігріватися. В результаті біля неї стає спекотно. Ви змушені періодично відкривати вікно, щоб впустити в приміщення свіже холодне повітря.

Тепло в наш час коштує доволі дорого. Просто випускати його у кватирку – не найкраще рішення, враховуючи ціни на енергоносії. Конвектор обігріває приміщення рівномірно, без надто холодних чи гарячих місць. Тому ви можете витрачати менше коштів, підтримуючи комфортну температуру в приміщенні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: конвектор
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як вибрати висоту каблука?*
13 вересень, 2016, 15:42
Внутрішньопідлогові конвектори й радіатори: 4 ключових відмінності*
13 вересень, 2016, 15:38