На Варшавському ринку в Луцьку – «війна». ФОТО. ВІДЕО

На Варшавському ринку в Луцьку – «війна». ФОТО. ВІДЕО
Депутати Луцької міської ради надумали допомогти знайти спільну мову підприємцям із Завокзального ринку і керівництву Волинської облспоживспілки, утім вже зіткнулися з труднощами.

У гостроті конфлікту семеро депутатів міськради переконалися 7 березня під час зустрічі з підприємцями та представниками облспоживспілки.

Нагадаємо, нещодавно понад дві сотні підприємців із Завокзального ринку підписалися під зверненням до прокуратури Волині, звинувачуючи облспоживспілку у свавіллі.

Для того щоб розібратися у конфлікті, депутати утворили спеціальну тимчасову контрольну комісію.

До обурених підприємців безпосередньо на ринок приїхали сім з дев’яти членів тимчасової комісії: Андрій Козюра, Богдан Шиба, Петро Савчук, Анатолій Пархом’юк, Олександр Плісецький, Олександр Семенюк і Валерій Бондарук.

Як розповів обранцям підприємець Олександр Волинець, минулоріч облспоживспілка підняла питання про перенесення газової труби за межі ринку, оскільки Держгірпромнагляд суворо вимагає дотримання правил безпеки. Згодом трубу вирішили не переносити, але провести реконструкцію таким чином, щоб на ринку було забезпечено дотримання усіх норм безпеки.

Підприємці з власних кишень мусять (а більшість й готова) це фінансувати, але не розуміють за що конкретно з них вимагають кошти. До того ж, як стверджують підприємці, облспоживспілка змушує демонтувати частину павільйонів, зменшувати їх розміри. Натомість спілка встановлює свої маленькі металеві конструкції, здаючи їх в оренду чи передаючи у власність підприємців без будь-яких правовстановлюючих документів, створюючи при цьому додаткові торговельні місця. Люди змушені погоджуватися на такі умови, оскільки, у разі незгоди, їм погрожують розірванням договорів.

Також у підприємців вимагають зменшити площу торгових павільйонів на тому ряді, під яким лежить газова труба. Люди не хочуть цього робити, адже ці металеві конструкції будуть дуже маленькі, а тому незручні для ведення подальшої підприємницької діяльності.
Базарникам узагалі незрозуміло за що з них стягують так звані добровільні внески. Люди заявляють, що споживча спілка не пояснює цього, не демонструє ніяких документів.

Натомість заступник голови правління облспоживспілки Володимир Горгут і голова правління облспоживспілки Марта Кандиба переконують: внаслідок реконструкції підприємці не постраждають, перенести доведеться лише кілька торгових місць. Але це неминуче, наголошують вони. А от будь-які документи та фінансові розрахунки демонструвати підприємцям Горгут і Кандиба не хочуть.

Більше того, керівники облспоживспілки заявили депутатам, що вони не мають права втручатися, мовляв, розберуться і без обранців.

За словами Володимира Горгута, у минулому році було розроблено проект перенесення газової труби. Однак на це потрібні чималі кошти, яких в облспоживспілки нема. Та й підприємці не хочуть витрачати на це кошти, запевняє він. Тому іншим варіантом виконання припису контролюючих органів, є зменшення розміру торгових павільйонів, аби навколо труби було два метри вільного простору.

Марта Кандиба зауважила: якщо підприємці чимось невдоволені, чи у них є проблеми, то їм необхідно звернутися до неї. Однак ніхто до неї так і не звертався.

У підсумку Андрій Козюра запропонував обом конфліктуючим сторонам чітко висловити усі свої зауваження у письмовому вигляді, аби депутати детально вивчили ситуацію й вирішили, як бути далі. А керівництво облспоживспілки депутат попросив надати комісії всі документи, які регулюють відносини між ними і підприємцями, проекти реконструкції ринку тощо.

Як відомо, у травні 2011 року Луцька міська рада прийняла рішення про продовження договору оренди землі під Завокзальним ринком з облспоживспілкою на 22 роки. За це спілка пообіцяла добудувати надземний перехід від Привокзального майдану до Завокзального ринку.


Відео видання Під прицілом (додане о 15:15)


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 48
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну і рожа.
Відповісти
РАСПРОДАЖА....
Відповісти
Лысый чувак с барсеткой на фотке порадовал :)
Відповісти
На брюса виллиса похож =р
Відповісти
Нє-а, швидше на Жванєцкого - такий же жабуватий.
Відповісти
Лисий чувак з барсєткой-товариш Голяра(гол.інженера ринку.заступника директора).Кричить він там по заказу,в нього є контейнер площею 18-20 кв.м в секторі "б" ,напроти бару "зустріч".вот він і кричить по проханню горгутів,щоб після реконструкції комуто 5-6кв.м не подарувати.а там дасть пару доларів 400-500,вип"є з інженером на природі та й все.гнилий той лисий,з села в місто перебрався докінця ще нев"їхав.вони його тоже подоять но з "почєтом"
Відповісти
на справді така форма ведення "бізнесу", як у нас на ринках в контейнерах вже морально і фінансово застаріла, умови праці не витримують жодної критики, рівень комфорту для споживача нульовий, зрозуміло, що це певні робочі місця, але рано чи пізно вони остаточно втратяться через неконкурентність.
Треба змінювати підходи, наприклад, об'єднатись підприємцям та виготовити на місці тих контейнерів критий павільон на всіх, розподілити площі, підвести комунікації, це не складно, є спеціальні полегшені металеві конструкції.
Мінятись треба, це не 90 роки, коли в мороз на картонці стояли в носках штани міряли!
Відповісти
це не можливо юридично оформити.міськрада на об"єднання підприємців ніколи не погодиться.частина фінансових відрахувань і там осідає.аренда голого асфальта 60гр.км.не забувайте люди де живете,а потім думками розкидайтесь.а Горгут то і є корупційне діяння.
Відповісти
до чого тут міська рада?
Така форма об'єднання передбачена навіть цивільним кодексом.
Якщо вас влаштовує, щоб вас постійно нагинали - можете нічого не робити і не цікавитись, як законно захистити свої права.
Відповісти
на територіїї міста землю в аренду здає міська рада.ти їристе дитину в садік без хабара влаштуй.а ти тут ромірковуєш про пару мільйонів гривень оренди в місяць.педагоги -теоретики.щитуни
Відповісти
а з тим що говорити з Горгутами треба через адвокатів погоджуюсь.там в нас різний народ:СТАРШИХ ЗАШУГАНИХ СОВЄТАМИ ще багато,пофігістів молодших.все відтягується до останньої хвилини.договору аренди між підприємцями та горгутами немає вже три роки,все якісь додатки до поза-поза-позаминулорічного.Віруючих горгутовців там в нас вистачає.Там не в реконструкціїї справа а ненаситній корупційній схемі.
Відповісти
про шо і толкую, створіть свою профспілку підприємців та нехай ваша профспілка і бере в оренду землю, бо земля не міської ради, а громади міста, ви на неї маєте повне право, просто управління здійснює міська рада через депутатів.
А потім збирайте підписи на підтримку вас у кожному окрузі, після чого письмово звертайтесь до кожного депутата міської ради із вимогою виконати волю виборців і хай спробує проголосувати за шахраїв!
Їх обирали берегти та примножувати майно міста, тому ви зразу побачите, хто чого вартує і по кому треба ініціювати відкликання.
Відповісти
Щось я не замічаю на фотках Петра Савчука..
Відповісти
То хіба інтелігентна людина Петро Савчук Може так піаритись як хам горгут ? То нормальній людині від шоку відійти треба після такого спілкування.Потім ще злодюги і рейдером обізвуть.
Відповісти
http://www.volynpost.com/img/modules/news/8/e1/d331562577fe99c53cdaaed7ac9cae18/cb-DSC_0045.JPG
Фото шедевральне!!!!!!! Супер!)))
Відповісти
то його натуральна обліцовка
Відповісти
А де Гоцалюк? Чому захід з фото і без Петра Павловича?
Відповісти
Горгут
Відповісти
продажний!
Відповісти
мій вчорашній комент не надрукувало.
Відповісти
Марта просто через сст викупить весь ринок по акціях.
Відповісти
акціїї "облспоживспілки" 7-8 років назад скуплялись в примусовому порядку в працівників цієї організації.хто не хотів продавати гнали з роботи.ЦЕ РОБИВ ГОРГУТ. вони майже всі осіли в Києві,так як там центральний аппарат "укркоопспілки".Пізніше Горгут пішов заступником головного Київського.ЯК КРАЩИЙ ХОЛУЙ.
Відповісти
А ще пізніше, коли головного непереобирали на другий термін,він перемістився назад в Луцьк.вигнав Ломагу.ТАЙ ЗАНЯВ саме дохідне місце.а Марту поставив "директором" над собою.Такі люди ще існують поки є частина переляканих громадян
Відповісти
слідуюче шщо буде зроблено підняття оренди з 60гр.кв.м до любою суми ЯКУ ЗАХОЧЕ.може за два етапи.МОЖЕ ЗА ОДИН.Ринок доживає і так своє ,скоро це стане барахолка.Маленькі по площі місця,люди які не можуть обновити асортимент,бо попередній завіс,дорога аренда відносно обороту,контейнери які зараз ще де-не-де коштують 15-20 тис.дол. вже просто здаються в оренду так як їх ніхто не купляє."пенсіонери" різного віку які готові робити за хліб по інерції,типу "нема роботи іншої".ринки є в Ірландії,там їх президент недавно фотографувався з ріднею,(випадково зустрів в інтернеті фото),я думаю що в Ірландії горгути давно б термін відбували.сподіваюсь йому перекажуть його працівники,вони періодично тут переглядають..
Відповісти
в тому, що горгута вигнали з Київа без права займати керівну посаду, але дехто взяв не тільки у ліжко...
Відповісти
зимою на базар не хожу тікі в магазини раз заскочив так там бруду сніг розтає одним словом "жесть"!!!
Відповісти
дякую модератору що коменти не видаляєте,інші волинські інтернет видання з цією статєю "цнотливі",внутрішня політика...
Відповісти
http://www.coop.com.ua/ua/content/pravlinnja це сайт правління "укркоопспілки".треба туди всім потрохи скидати інформацію про зловживання горгутівців.я думаю що є багато "тем" де вони нє в тємє".
Відповісти
того року літом був арештоавний голова одеської облспоживспілки ,може і нам діло до кінця довести?
Відповісти
тут деальніше про подіїїв одесїhttp://www.coop.com.ua/ua/content/pravlinnja
Відповісти
от правильне посилання http://tyzhden.ua/News/41597
Відповісти
спочатку роблять реконструкцію за рахунок підприємців-а потім відмивають гроші-тіпа ремонт зроблено за рахунок рину-перевірте-це точно так є.
Відповісти
1.Люди сильно захопились, згадайте 2008 рік землю хоті забрати дипутати якіх і самі потім покликали),і землю в оренду надали не людям а ГОРГОТУ пояснюю чому тому що хто незнає що будівля дезнаходиться адміністрація і каналізація це все власність горгута і коли в нього заберуть землю і дадуть іншому то люди думають шо горгут дозволить ставити контейнера на його приватній власності.(Це смішно)

2)) а ще люди думають що прийде новий якій горгут і він людям скаже таклюди стійте і далі без докумнів, податок неплатіть,і робіть все те що робили при Ющенку.це смішно

3 Цікаве ще що люди добиваються дізнатися куди з 60 грн за к.м. куди вони ідуть? що з цими грошима роблять?.але люди забувають що з них жеш нетребують звідкі вони беруть свій товар і поякій ціні продають і так далі.

4 А ще зараз настількі просто буде забрати землю і буде причина тепер через що забрали,і прийде токарський поставть ще юванта (і як люди пишуть шо треба робити накрите приміщення,зручності для продавців та для покупців в попередніх коментах)то в юванті люди наторгують що купити точку як мінімум буде 100000$ а в оренду 20000 грн.
Відповісти
АРЕНДА КВ.М ОФІСУ В РАЙОНІ КАРПЕНКА -КАРОГО 30-35 ГР.А ТИ"ДУМКА" З КАБІНЕТУ ОСС ПИШЕШ.ТИ ДОБРЕ ЗНАЄШ ЩО 3-4 ОРГАНІЗАЦІЇЇ МОЖУТЬ ПРИЙТИ ТА СПИТАТИ В МЕНЕ ВСЕ НА СВІТІ.НАВІТЬ КОЛИ Я ХОЖУ В ТУАЛЕТ.А ТУТ НА ЯКІСЬ КОНТРОБАНДИ НАМІКАЄШ.2000 ДОЛ.КУБ.М РОЗМИТНЕНЯ ТОВАРУ ПО ТЕКСТИЛЬНІЙ ПРОМИСЛОВОСТІ ОФІЦІЙНО.ХТО КОНТРОЛЮЄ ТАМОЖНЮ МОЖНА ПРОЧИТАТИ В ЧИСЛЕНИХ ЗАСОБАХ МАССОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ.ПОЧИТАЙ ТАЙ ВИРІШИ ЧИ МОЖНА ВКРАСТИ В ТИХ ЛЮДЕЙ,НЕ ЗАПЛАТИТИ ЇМ?А В МЕНЕ МОЖНА,ЩО І ПРОХОДИТЬ.ЧО ВИ ЗНОВ ШУГАЄТЕ НАС ЯКИМОСЬ ЧУДО ОЛІГАРХАМИ.ТИ ЩО ДУМАЄШ ЩО ТУТ ВСІ ДЕБІЛИ.?НОГИ РУКИ ЦІЛУВАТИ ГОРГУТУ ЗА ПРАВО НА РОБОТУ?ХТО ТОБІ ЦІ ТЕКСТИ СКЛАДАЄ ГОРГУТЕ?ТИ ЩО ДУМАЄШ ТИ В СЕЛІ НА РИНКУ КЕРУЕШ НА ЗОНІ?ХОЛУЮВ ТРОХИ ПІДІМНЕШ ТА Й ЗАТИХНЕ.ТИЖ САМ ВИДОЇВ КОЛИСЬ І ПРАЦІВНИКІВ ОБЛСПОЖИВСПІЛКИ.ЗАБУЛОСЬ ВЖЕ А ВОНИ ПАМЯТАЮТЬ...
Відповісти
По перше я не горгут я підприємець з ринку маю свою думка так як і ти я некажу шо горгут супер пупер директор, чі те шо він не наварює на ринку так можливо і наварює я в карман йому незагляда.
По друге напиши шо ти пропунуєш шо робити,йти в торгові центри? чі як
Відповісти
прозорий договір оренди.ти не горгут.але ти тут такі теми мусолиш в яких або нерозбираєшся.або спеціально стрілки переводиш.я невірю що ти підприємець,ти або десь трохи по хмельницькому ряді щось там десь колись,або щось типу того.ти хоч щоб я з-за таких як ти тоже в рабство йшов? прозорий договір аренди на 10-15 років з зазначеними ставками арендного збору,який до речі можна привязати до офіційного державного індекса інфляції.не може горгут підміняти функціїї державних перевіряючих служб.чи натравлювати їх на нас.всі пункти по розірванню договору по перевірках виключити.служба захисту прав споживачів,чи санстанція чи податкова легко може виписати штраф від 117до 17 тисяч грн. тобі друже.так само закрити тебе.їм горгут непотрібен .а вони йому в договорі,щоб тебе нагнути.люби чоловіка а не людину яка тебе фінансово сношає та й ще більш сношати хоче.що ти така засугана причому тут центри торгівельні? підставна ти,або пофігістка
Відповісти
Наші дипутати спали і бачили поки ви"шановні підприємці" своїми руками принесли оренду землі для них.
Стараються вони не для підприємців а для своєї вигоди, побудують ще одне "Буратіно" а можей два.
І будете платити не 60 грн за кв.м. а 60$ за кв.м такщо біжіть і займайте місця в торгових центрах.

Відповісти
законно навіть до світла на ринку підлючитись не можливо.беруть на лапи 500-600 дол. переписка місця з підприємця на підприємця коштує офіційно 1200грн. заті гроші їхня ж кантора на ковельській друкує один бланк формата а4. листок а4за 1200грн.людина дійсно зібралась перевіряти все на світі.видно юристи інформували що на укр.митниці товар на кг ромитнюється(офіційно!) і що з сертефікатами діло туго бо держава спеціально так робить.вот він і вирішив цим народ шугати.месія порядку,який зараз рік на вулиці чоловіче,хто ти бойовик з фільмів?
Відповісти
ТВОЯ ФАМІЛІЯ ГОЛЯР СТЕПАН?
Відповісти
ЗНОВ ЛЯКАЮТЬ.ТІЛЬКИ ГОРГУТ ТА МАРТА НАС СПАСУТЬ. ОТАМ ВЖЕ ЗВЕРХУ Є ЦИФРА 6о$ за кв.м оренди віртуального торгового комплекса.значить на ринку вони будуть підганяти під 30$.кому небуде подобатись в торгові центри.за рік який так ібуде.і те що ви ті місця купляли по цінах однокімнатних квартир нерахується.то було до нього.він так і каже назборах.знаменита тема "попередників".треба довгостроковий прозорий договір аренди.який вони не хочуть.договір їм треба такий щоб нас нагінати цілий час.оце основне.а тощо він своїх же арендарів постійно брудом поливає,то вже традиція
Відповісти
А хто потвоєму нас спасе?і як?
Відповісти
в церві таке питай ,а якщо маєш діло з грошима то думай.ти не на ковельській працюєш в офісі,чи на ринку в адмін.приміщені спасательом?дойкі завтра нема,вихадной?контролер з ринку?старушок по 5 грн. на карман доїте..
Відповісти
поки ви галасуете,йогурти на початку березня створили на базі луцького ринку 2 споживчі товаристсва. На одному голова-Голяр а на іншому-начальник КрУ облспоживспілки. Звичайно,вони підставні,бо головними пайовиками - 50-80 % майна закріплено за горгутом,мартою та ішими дуже відомими особами. Тому скоро - в травні,коли відбеться з"ізд облспоживспілки,все буде приватизовано ібуде пізно. Менше хабарів носити а більше заяв у прокуратуру і може і їм надоїсть цей дерібан.
Відповісти
КЛИМЧУК КАЖЕ НЕ ЙТИ В ПРОКУРАТУРУ,МОЛ САМІ РОЗБЕРІТЬСЯ. ЯК? ЗАБЕРІТЬ ЦЬОГО ХАМА І ЗЛОДЮГУ ОТ І ВСІ РОЗБОРКИ. ХАЙ ВЕЛИКИЙ КОМБІНАТОР ДОКУМЕНТИ ПОКАЖЕ НА СЕКРЕТНИЙ ОБ'ЄКТ "ВАРШАВКУ", ТА Й ЗГІДНО ТОГО,ЧОГО НЕМА ПОЧНЕМ ПЕРЕБУДОВУ.
Відповісти
Нас чекає поїздка по правду . Як дожитись до такого, щоб управу на всю область не знайти на хама і злодія. Це ж просто - є документ, або нема.Водять нас, як Моісей по пустелі. Тепер ще й третійського суддю призначили...От кого судити будуть ??? Що жто з нами сталось, шановні? Невже вічно жити будемо ? Може колись і суворо відповісти прийдеться там, де не можна відкупитись.
Відповісти
Ваш директор ринку як Ленін, вічно живий і мега популярний.На який сайт не зайди-всюди про ту Варшавку.То певно особа, яку ніхто не може замінити, бо більше ніхто грошей стільки не роздає в умілі руки.А доблесна міліція зір та слух втратила?То дійсно засекречений об'кт, бо наскільки я зрозумів- то підприємці самі не знають що з них хочуть.
Відповісти
що вони хочуть зробити з нас рабів, все до того йде. Ця схема прекрасно відпрацьована на сході, Луганськ та Донецьк до прикладу:НІХТО не має право переписати павільон на іншу особу- відбирають, або САМІ "купують", думаю здогадуєтесь за яку ціну.Ми спілкуємось з підприємцями цих міст і вони щиро здивовані, що у нас була дійсно демократія.Отже, горгут нічого не видумав, він запозичив досвід донецьких, але не врахував, що у нас інше мислення та бачення свого майбутнього.
Відповісти
молодці депутати, не дарма хліб їдять .
Відповісти
Останні новини
На Варшавському ринку в Луцьку – «війна». ФОТО. ВІДЕО
08 березень, 2013, 08:40