Як ридають за Уго Чавесом. ФОТО

Як ридають за Уго Чавесом. ФОТО
Венесуела стане в один ряд з такими країнами, як Росія, Китай, В'єтнам і КНДР, у яких зберігають забальзамовані мумії померлих керівників.

Тіло Уго Чавеса, який помер 5 березня, забальзамують і покладуть у столичному Музеї революції, для того, щоб народ міг бачити його вічно.

Це оголосив віце-президент Венесуели Ніколас Мадуро, пише ZN.UA.

"Ухвалено рішення забальзамувати тіло президента, щоб воно збереглося навіки і народ міг бачити його в Музеї революції під скляним куполом, - сказав віце-президент. - Чавеса буде забальзамовано так само, як російського лідера Володимира Ілліча Ульянова-Леніна, вєтнамського лідера Хо Ши Міна і керівника компартії Китаю Мао Цзедуна".

Випадки бальзамування померлих політичних лідерів в ХХ столітті відомі тільки в Росії (Ленін, 1924), Китаї Мао Цзедун 1976), В'єтнамі (Хо Ши Мін, 1969) і КНДР (Кім Ір Сен, 1994 і Кім Чен Ір, 2011).

Прощання венесуельського народу з команданте Чавесом буде продовжено як мінімум на сім днів, оскільки охочих попрощатися з лідером боліваріанської революції - мільйони, повідомив Мадуро.


Державна церемонія прощання з Уго Чавесом відбудеться в п'ятницю об 11:00 за місцевим часом (17:30 за київським часом). Для участі в ній у Венесуелу прибудуть 55 делегацій високого рівня.

Слідом за цим тіло президента буде доставлено в Гірську казарму, звідки 4 лютого 1992 року Уго Чавес керував спробою військового перевороту. У цьому будинку в ту пору розміщувався військово-історичний музей, який Чавес хотів перетворити на Музей революції, але не встиг, нагадав Мадуро. Тепер там буде виставлено труну з тілом президента, до якого протягом не менше семи днів буде відкритий доступ для всіх охочих попрощатися з національним лідером.

Фото - Supercoolpics.com


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: смерть
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
сумнівно, що в нас таке може бути...
Відповісти
А в нас би Салюти,концерти по всіх адміністративних центрах,безкоштовні кульки,сміх,тиждень вихідних,і так через 9 днівЮчерез 40,,)
Відповісти
А хвото ридаючих канановічів в соплях?
Відповісти
Останні новини
Як ридають за Уго Чавесом. ФОТО
08 березень, 2013, 12:07