Як обиратимуть Папу Римського. ВІДЕО

Як обиратимуть Папу Римського. ВІДЕО
Конклав кардиналів, який обере нового Папу Римського, розпочнеться 12 березня.

За правилами, встановленими Папою Павлом VI у 1970 році, голосувати можуть кардинали, яким на момент звільнення Святого Престолу ще не виповнилося 80 років.

Утім, серед 115 кандидатів, двом таки буде 80. Вони відсвяткували дні народження вже після того, як Венедикт XVI зрікся посади 28 лютого, пише Експрес.ua з посиланням на ua.euronews.

Конклав відбуватиметься у Сикстинській капелі і, ймовірно, триватиме лише кілька днів.

Найдовший за останнє століття протривав 5 днів. У 1922 році так обрали Пія ХІ. Щодо кандидатури останнього Папи Бенедикта XVI дійшли згоди лише за дві доби.

У перший день засідання кардинали голосують один раз. У наступні ж вищі служителі католицької церкви голосуватимуть двічі вранці та двічі ввечері, допоки нового понтифіка не оберуть більшістю у 2/3 голосів.

Після підрахунку бюлетенів, папірці спалюють у печі, дим з якої виходить назовні. Темний дим означає, що Папу ще не обрали. Якщо ж 2/3 спалюваних бюлетенів міститимуть однакове ім'я, до них додадуть соломи. Це означає, що церква отримала нового Папу.



За недотримання правил конклаву кардинала можуть відлучити від церкви. Аби уникнути будь-якого зовнішнього втручання, священнослужителі живуть в ізоляції у резиденції "Санта Марія". Окрім колег, вони не можуть спілкуватися ні з ким. Ні телефонів, ні телебачення, ні інтернету, нічого, що зв'яже їх з зовнішнім світом, вони не матимуть і можуть розраховувати лише на присутність Святого Духу.

Аби першим дізнатися ім'я нового Папи, треба бути присутнім на площі Святого Петра у Ватикані. Щойно з димаря над Сикстинською капелою піде білий дим, на балконі Апостольського палацу з'явиться кардинал, який проголосить знамените "Habemus Papam!" (Маємо Папу).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
фотка - прикол. Шаман чаклує отарою :)))))))
Відповісти
Останні новини
Як обиратимуть Папу Римського. ВІДЕО
08 березень, 2013, 14:55