Опозиція в Луцькраді недієва і неефективна, – експерти

Опозиція в Луцькраді недієва і неефективна, – експерти
Опозиціонери, які на папері володіють більшістю голосів у Луцькій міській раді, не демонструють згуртованості та однодумства, вважають експерти центру Політичного аналізу і виборчого консалтингу.

Яскравий приклад цього - перебіг 38-ої сесії ради, - пишуть експерти ЦПАВКу.

Так, міжфракційне об'єднання «Об'єднана опозиція «ВО Батьківщина», куди в серпні 2012 року записались 27 депутатів з фракцій ВО «Батьківщина» та «Фронт змін», за понад шість місяців існування, крім спільних політичних заяв та звернень, в яких депутати «воюють» з Президентом та урядом, міські обранці ніяк не можуть домовитись про спільні дії на користь місцевої громади.

«Складається враження, що це більше псевдо об'єднання, що було створене для звітування перед київськими офісами партій», - стверджують експерти.

На їх думку, якщо б це об'єднання і справді створювалось на основі спільних ідей та планів діяльності, то воно б з легкістю могло приймати в сесійній залі потрібні для громади рішення та призначити на ключові посади своїх людей (для позитивного голосування за рішення необхідно 26 голосів депутатів).

«Депутати з фракцій ВО «Батьківщина» та «Фронт змін» мають діаметрально різні позиції щодо багатьох важливих місцевих проблем. В останні кілька днів питаннями, що унаочнили проблеми в міській «Об'єднаній опозиції» стали: недостатня кількість місць в ДНЗ міста, реформування лікувальних закладів міста, конфлікт підприємців Завокзального ринку з облспоживспілкою, виділення землі для будівництва луцького «Діснейленду», - вважають політологи.

На переконання фахівців, всередині міжфракційного об'єднання не ведеться діалог щодо спірних чи конфліктних питань, а тому жодної реальної координації дій між фракціями-учасниками об'єднання немає, прикладом чого й є остання сесія міськради. Нині опозиціонери в Луцькій міській раді поділились на прихильників та опонентів дій міського голови.

В подальшому проблем в роботі міжфракційного об'єднання буде ще більше, переконані у ЦПАВК.

Одним із питань, яке може посварити «партнерів», є визначення майбутнього статусу депутата Андрія Осіпова. Його, нагадаємо, виключили з партійних рядів ВО «Батьківщина», але поки не виключали з фракції.

Натомість керівник «фронтовиків» у міській раді Олександр Пиза вже зробив публічну пропозицію, щоб Осіпов приєднався до їх фракції, що було сприйнято керівництвом ВО «Батьківщина» як недружній крок.

«Скоріш за все, з'ясування стосунків між фракціями по цьому питанню може перейти й у публічну площину», - висловилися у ЦПАВК.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хлопці, яка опозиція? До кого ? Більшість в міській раді "Батьківщина", "Наша Україна", "Свобода", "Фронт Змін" - опозиція це фракція Партії Регіонів - 4 людини... Вже 2,5 роки вирішуєте питання дерибану, маючи БІЛЬШІСТЬ в міській Раді, ні х..ра не робите, а потім знову будете кричати, що ригіонали винні...
Відповісти
слава ссср,знамя побєди."дєдушкі та бабушкі" пишіть як добре в сср жили.тепер вопрос яка партія по кількості найбільша на континенті.правильно "єдіна росія".а друга яка правильно-наша.як хто-то ворує в бют то крще союз востановим, якщо нема порядку то на зону,пишіть "вєтєрани" НКВД.ваші совєти зараз на вагу золота...пагналі...
Відповісти
Останні новини
Опозиція в Луцькраді недієва і неефективна, – експерти
09 березень, 2013, 11:01