На Волині вдвічі збільшилась кількість хворих на кір

На Волині вдвічі збільшилась кількість хворих на кір
За останній тиждень на кір захворіло 27 мешканців Волині.

А це на 68% більше, ніж попереднього тижня, коли зафіксували звернення 16 осіб з цією хворобою, - повідомили у Волинському обласному лабораторному центрі МОЗ України.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Кір на Волині: кількість хворих зросла

Це спричинено погіршенням епідемічної ситуації на трьох адміністративних територіях: Горохівський район (захворіло 10 осіб), Луцький район (8 осіб), м. Нововолинськ (5 осіб).

Уражені 7 навчально—виховних закладів: 4 школи, 2 заклади дошкільної освіти та Луцький базовий медичний коледж, де зареєстрували по 1–2 випадки кору.

Частка дорослого населення, що звернулась до медичних закладів з приводу хвороби склала 33% — це 9 осіб віком до 35 років.

Також захворіло 18 дітей, найбільш ураженою групою виявились малюки віком 1–4 роки (половина від усіх дітей). Відсоток госпіталізованих збільшивсь до 80% в порівнянні з минулим тижнем, коли ушпиталили 56% від усіх, хто звернувся.

Спалахів кору в організованих колективах немає. Проте, зареєстрували чотири спалахи кору в побуті: три в Горохівському районі (с. Скобелка, с. Смолява, с. Скірче) та с. Воютин Луцького району.

Кількість постраждалих – 16 осіб, із них 11 дітей, тринадцять із них (81%) не щеплені проти кору.

З початку року кількість хворих на кір в області збільшилась до 1281 особи.

За цей же період в Україні захворіло понад 30 тисяч, від ускладнень цієї хвороби померло тринадцять: дев’ятеро дітей та четверо дорослих.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо так і далі будемо дотримуватись правил ,а знайома сказала ,що щеплення зло ,то будлемо мати пів Украіни інвалідів .Ментальність повністю хохляцька.
Відповісти
Останні новини
На Волині вдвічі збільшилась кількість хворих на кір
18 вересень, 2018, 15:39