Типи фармацевтичних холодильників*

Типи фармацевтичних холодильників*
В пошуках якісного холодильника для зберігання медикаментів ви могли переглянути вже багато моделей. Якщо ж ви ще не знаєте, яке лабораторне обладнання вибрати, ми допоможемо в цьому. Розглянемо особливості різного холодильного обладнання для медичних потреб.

Базова класифікація

Основні типи холодильників для зберігання фармацевтичної продукції:

• Вбудовані. Встановлюються під столом. В багатьох медичних лабораторіях вільний простір є дефіцитним. Вбудоване обладнання не лише компактне, а й додатково захищене зверху стільницею. Головна особливість таких моделей – направлені вперед вентилятори. Це потрібно, щоб обладнання якісно відводило тепло в напівзакритому просторі. Встановлення може потребувати додаткових витрат, але в результаті ви маєте більше місця для інших приладів та меблів.
• Настільні. Мають невеликий розмір, оскільки призначені для розміщення на стільниці чи тумбі. Ще одна перевага – просте встановлення. Досить лише поставити холодильник на рівну поверхню і підключити його до електромережі. Але впевніться, що такого холодильника точно буде достатньо для зберігання всіх медикаментів. Часто його використовують в якості допоміжного, на додачу до більш об’ємних моделей.
• Великої місткості. Для багатьох лабораторій та медичних закладів просто не вистачає місця в холодильниках двох попередніх категорій. Обладнання великої місткості може мати різні розміри. Більші моделі зазвичай є дорожчими. Зазвичай виробники пропонують вертикально орієнтовані моделі. Завдяки цьому ви можете економити простір, отримавши достатньо місця для зберігання всього необхідного.
• Вогнестійкі/вибухозахищені. Якщо якісь предмети, що зберігаються в холодильнику, є легкозаймистими чи можуть вибухнути, ризикувати не варто. Саме тому виробники пропонують спеціальне укріплене обладнання. Його можна встановлювати в місцях підвищеного ризику, зберігати в ньому вибухонебезпечні й легкозаймисті речовини. Такі холодильники виготовлені з матеріалів, які можуть витримувати вплив хімічних речовин і високих температур. Зазвичай вони є герметичними.

Для специфічного використання

Багато медичних холодильників розроблені з урахуванням конкретних особливостей роботи. Найпоширенішими є наступні види обладнання:

• Для лабораторій.
• Для зберігання крові та її компонентів.
• Для зберігання ліків.
• Для хроматографії.
• Вакуумні моделі.

Багато з цих варіантів обладнання можуть використовуватися на додачу до основного холодильника.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Типи фармацевтичних холодильників*
18 вересень, 2016, 15:52