Чому дерев’яні іграшки досі користуються популярністю?*

Чому дерев’яні іграшки досі користуються популярністю?*
Ще задовго до того, як було винайдено пластик, іграшки з дерева були улюбленою забавкою дітей з різних країн. Вони виготовлялися вручну, часто були дуже простими, але цінувалися і навіть передавалися з покоління в покоління. Майже будь-який тип забавки можна виготовити з цього матеріалу: пазли, будівельні конструктори, ляльки, транспорт, музичні інструменти й багато чого ще. Сьогодні все це зазвичай виготовляється с пластмаси. Але ви й досі можете купити іграшки для дітей з натуральних матеріалів. Ми вирішили розглянути переваги цих виробів у порівнянні з сучасними пластиковими аналогами.

Плюси іграшок з дерева

Ось які позитивні властивості виробів з натурального матеріалу варто відзначити:

• Екологічність. З дерев'яними іграшками набагато простіше знайти нетоксичні вироби. Багато виробників навіть не використовують синтетичні фарби та металеві деталі, щоб зробити свою продукцію максимально органічною. Такі товари безпечні для дитини, піддаються переробці та не шкодять навколишньому середовищу. Це корисно, якщо ви хочете змалку навчити дитину поважати природу.

•Безпечність. Зазвичай дерев’яні забавки не мають гострих кутів. Розламати на дрібні шматки їх складніше, ніж пластикові. Знижується ймовірність того, що дитина проковтне дрібну деталь. Перед покупкою ретельно огляньте виріб. Впевніться, що він не містить погано закріплених елементів, які дитина може легко відламати.

•Довговічність. Тонкий пластик – крихкий матеріал. Часто вироби з нього ламаються і їх доводиться викидати. Зламати дерево набагато складніше. А ще воно не плавиться. Довговічність дозволяє дідусям і бабусям перетворювати свої забавки у сімейні реліквії, даруючи їх онукам. Ви ж можете просто піти у магазин і підібрати щось цікаве для свого малюка.

•Простота. Для цієї іграшки не потрібні батарейки чи складні деталі для ремонту. Якщо вона зламається, її можна спробувати відновити власноруч. Це справжня класика, перевірена часом.

•Користь для загального розвитку. Наприклад, головоломки та конструкторські набори розвивають навички просторового мислення. А рухомі вироби сприяють покращенню дрібної моторики. Кубики з літерами, цифрами, малюнками допомагають дитині вивчати щось нове і готуватися до школи.

А ще дерево дає вам більше шансів на придбання чогось дійсно унікального. З цим матеріалом працюють багато майстрів. Їх вироби можна знайти в інтернеті, на ярмарках, в місцевих магазинах. Пластикові ж предмети часто є однотипними.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: іграшки
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Чому дерев’яні іграшки досі користуються популярністю?*
18 вересень, 2016, 16:02