На Волині забракували 7% харчів

На Волині забракували 7% харчів
Протягом 2012-2013 років фахівці Волиньстандартметрології перевірили 374 зразки харчової продукції та продовольчої сировини.

Більш як 7% продукції забракували, - повідомили ДП у «Волиньстандартметрологія».

Зокрема продукція досліджувалась за органолептичними та фізико-хімічними показниками, а також на визначення вмісту токсичних елементів; визначення залишкової кількості мікотоксинів, пестицидів та харчових добавок; радіологічні, мікробіологічні випробування та випробування продукції на вміст ГМО.

За результатами проведених робіт у 2012 році видано майже 2,3 тисячі протоколів випробувань зразків продукції, за два місяці 2013 року – 400 протоколів.

Як зазначено у виданих протоколах 7,3% зразків перевіреної продукції не відповідали вимогам чинних нормативних документів та були забраковані. При порівнянні даного показника з аналогічним періодом минулого року, простежується тенденція до його росту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: споживач
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А які не варто купувати?
Відповісти
не які не варто купувати,а відповідальних за виробництво і реалізацію продуктів на 10 років в тюрму,щоб на здоров"ї людей не наживались.
Відповісти
А можна інформацію по конкретніше - що за 7,3 відсотка?? Які саме?? Така інформація має бути доступною для звичайного споживача, а до порушників слід було і відповідні санкції застосувати. Думаю це і зроблено.
Відповісти
Зуб даю, що там 7,3 відсотка тільки й можна купувати.
Бо 92,7% і кіт не хоче.
Відповісти
Останні новини
На Волині забракували 7% харчів
09 березень, 2013, 19:24