Які функції повинні бути наявні в сучасному кондиціонері?*

Які функції повинні бути наявні в сучасному кондиціонері?*
При виборі нової кліматичної техніки корисно враховувати набір корисних функцій, які будуть корисні для вас. Новини кондиціонерів сьогодні з’являються доволі часто. Виробники постійно намагаються запропонувати покупцям щось цікаве. Додаткові функції призначені для спрощення роботи техніки, розширення її можливостей й підвищення загальної ефективності. Розглянемо деякі з них.

Термостат

Цей пристрій автоматично регулює потужність роботи пристрою в залежності від температури повітря в приміщенні. Моделі середньої та вищої цінової категорії мають цифрові термостати, які враховують задану й фактичну температуру повітря. Техніка автоматично вимикається і вмикається без участі людини.

Більш бюджетні варіанти мають механічний термостат. В цьому випадку для встановлення заданої температури використовується циферблат. Цифрові моделі більш точні.

Регульована швидкість обертання вентилятора

Регулювання швидкості обертання лопатей вентилятора впливає на швидкість охолодження приміщення. Зазвичай ви можете вибирати між 2-3 швидкостями. Цей параметр також впливає на рівень шуму від працюючої техніки. Це особливо важливо, якщо вона встановлена в дитячій кімнаті чи спальні. Ви можете вибрати більш повільне обертання лопатей у нічний час.

Пульт ДУ

Дистанційне керування дозволить вам керувати кондиціонером, не наближаючись до нього. Стандартні пульти мають кнопки для зміни заданої температури й швидкості обертання вентилятора. Деякі пристрої також мають додаткові кнопки, дисплей і магнітний тримач.

Таймер

Таймер дозволяє вам встановити час увімкнення та вимкнення кондиціонера. Інтервал – 1 година. Коли техніка увімкнена, пристрій автоматично починає відлік до часу її активації, й навпаки. Це зручно, якщо вам, наприклад, потрібно охолодили житло перед своїм поверненням з роботи. Коли нікого немає вдома, техніка просто вимикається і не використовує електроенергію дарма.

Керування повітряним потоком

Керовані шторки дозволяють скеровувати потік повітря у різних напрямках. Це означає, що охолоджене повітря не обов’язково дутиме безпосередньо на людей. Також можна більш ефективно охолоджувати кімнату при використанні вентиляторів.

Енергоефективність

Сучасні кондиціонери, які відповідають вимогам міжнародного стандарту Energy Star, можуть споживати на 15% менше електроенергії в порівнянні зі звичайними моделями. Це важливо для скорочення витрат на утримання кліматичної техніки

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Які функції повинні бути наявні в сучасному кондиціонері?*
18 липень, 2016, 16:31