Як в Україні каратимуть водіїв-порушників. ІНФОГРАФІКА

Як в Україні каратимуть водіїв-порушників. ІНФОГРАФІКА
В Україні від 27 вересня зростуть штрафи за порушення ПДР.

За деякі правопорушення доведеться платити аж у 20 разів більше - інформує Турійське відділення поліції.

Крім того, умови паркування у містах стають значно жорсткішими.
Так, за перевищення допустимої швидкості руху більш ніж на 50 км/год. Водія змусять оплатити штраф до 3400 гривень (раніше – 510 гривень).

За залишення місця ДТП безвідповідальним водіям доведеться сплатити від 255 гривень до 3400 гривень. Також за це можуть окремо позбавити прав на шість місяців.

За керування транспортом взагалі без прав або не відповідної категорії штраф може сягнути 10200 гривень (раніше – 510 гривень). Якщо водій повторно сяде за кермо, не маючи права керувати таким ТЗ, то уже доведеться сплатити учетверо більше – 40800 гривень.

Українці, які позбавлені права керувати транспортом, але все ж сіли за кермо, будуть змушені сплатити 20400 гривень. За повторне правопорушення штраф зросте удвічі.

Стосовно неправильного паркування авто, спеціальні інспектори матимуть право складати протоколи порушень без водія. Також їм буде дозволено евакуювати авто, припарковані в недозволеному місці (на перехрестях, велодоріжках, на місцях для людей з інвалідністю, в зонах руху громадського транспорту і пішохідного руху). Штраф за неправильну парковку складе від 255 до 1700 грн.

Машину можуть евакуювати, якщо вона стоїть ближче 30 м від посадкових майданчиків для зупинки маршрутних транспортних засобів, ближче 10 м від позначеного місця виконання дорожніх робіт і в зоні їх виконання, ближче 10 м від виїздів з прилеглих територій і безпосередньо в місці виїзду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Правильне рішення ,придурків треба вчити гривнею .
Відповісти
Евген, ти глупый! В стране где нет неотвратимости наказания , погрязшей во все всех мыслимых и немыслимых грехах правосудия, в стране, где виновный тот в кого стреляют, где наши законодатели ездят бухие в надежде что этот закон только для народа, где если ты ел лук или чеснок, то ты даун и заедал водку. Где гарантия что тебя не подставят?
Відповісти
Останні новини
Як в Україні каратимуть водіїв-порушників. ІНФОГРАФІКА
24 вересень, 2018, 11:55