Повідомили, у скільки Луцьку «обходяться» групи продовженого дня

Повідомили, у скільки Луцьку «обходяться» групи продовженого дня
На фінансування утримання груп продовженого дня у школах Луцька до кінця року треба 2,8 млн грн., а наступного року вже треба буде 12 млн грн., які тепер треба шукати у міському бюджеті.

Про це стало відомо 25 вересня під час засідання постійної комісії Луцькради з питань планування соціально-економічного розвитку, фінансів та бюджету.

Директор департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова, озвучуючи пропоновані зміни до бюджету зауважила, що треба спрямувати 800 тис грн. на оплату вихователям груп продовженого дня у школах. Справа в тому, що із 1 вересня ці групи мають утримувати за кошти засновник, яким у даному випадку є орган місцевого самоврядування.

Раніше зарплати вихователям передбачали у рамках освітньої субвенції. Єлова розповіла, що у Луцьку функціонує близько 100 груп кожного дня. До кінця року на їх фінансування треба 2,8 млн, наступного року – 12 млн грн.

«800 тис грн. – це фактично тільки місячна сума, яку треба вихователям груп продовженого дня заплатити», – резюмувала Єлова.
Так, утримання однієї дитини на місяць вартує 350 гривень на місяць. Водночас, у законі вказано, що фінансувати їх може не лише засновник, а й інші джерела. Тому варто шукати додаткові джерела та обговорити таку можливість із батьками – якби вони оплачували половину вартості, то тоді вдалося б зробити більше груп та підвищити їхню якість.

«Це 9 гривень в день. Якщо комусь із батьків найняти няньку для дитини в 6 років, то це явно не 9 гривень. Тому я б пропонувала розглянути таку пропозицію», – мовила Єлова.

На думку депутата Тараса Шляхтича, батьки платять податки у місцевий бюджет, із якого власне й платять вихователям.

«Ми можемо запропонувати батькам заплатити ще й за це. Але треба спочатку із ними обговорити це», – наголосив бранець громади.

Водночас його колега Богдан Богонос запропонував вивчити ситуацію із дітьми із прилеглих громад та залучити їх бюджети для фінансування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Повідомили, у скільки Луцьку «обходяться» групи продовженого дня
25 вересень, 2018, 11:36