Скандальний ректор луцького вишу звинувачує в своїх бідах губернатора Волині

Скандальний ректор луцького вишу звинувачує в своїх бідах губернатора Волині
Григорій Стеценко, якого нещодавно суд поновив на посаді ректора Луцького біотехнічного інституту, вважає, що на нього завели кримінал через неприязнь голови Волинської ОДА Бориса Клімчука.

Про це він заявив 11 березня у Луцькому міськрайонному суді, який розбирається, чи посадовець самовільно привласнив два приміщення навчального закладу, - пише Під прицілом.

За словами Григорія Стеценка, він придбав будівлі, в яких облаштовано навчальний корпус та гуртожиток вишу, за 980 тисяч гривень.

«Скажу чесно – це типовий рейдерський наїзд, самовільне захоплення того, що я напрацював за 20 років на Волині. На жаль, це підтримує губернатор області Борис Клімчук і прокурор області. Розумієте, я себе винним не рахую. Мене запросили на Волинь, аби я створив тут медичну освіту, але, на жаль, коли повернувся Клімчук, він загубив медичну освіту... З тої пори губернатор затаїв на мене особисту неприязнь», - стверджує він.

З часом, продовжив Стеценко, він створив у Луцьку біотехнічний інститут. Зокрема, каже, що знайшов два приміщення під навчальний корпус та гуртожиток, які придбав у Луцької міської ради.

Також посадовець розповів, що став власником половини всього майна вишу. Мовляв, вніс у статутний фонд підприємства, на яке зареєстроване майно, 1,2 мільйона гривень.

У 2003 році, зі слів Стеценка, він викупив інші 50% підприємства. За твердженнями обвинуваченого, всі документи завірила приватний нотаріус, яка до цього ж є донькою Бориса Клімчука – Юлія Троць.

«Через 9 років ті заступники, які я понабирав, написали в прокуратуру, що я незаконно привласнив ці приміщення. Одразу на мене організували рейдерський наїзд – проти мне і моєї дружини порушили кримінальну справу. Я йду до дочки Бориса Клімчука і кажу, як це так, ви ж мені все завірили, а вона відповідає, що не знає, в чому причина. Я шокований – до нотаріуса діла не мають, а на мене всі звинувачення. Я пішов до губернатора, і кажу, що його донька завірила всі документи, він мені чіткої відповіді не дав, однак я відчув неприязнь з його боку до мене. Тепер на мене і на мою сім'ю чинять тиск. Але я ні в чому не винен і буду доказувати це в суді», - заявив Стеценко в суді.

«З мене просто знущаються. Коли потрапив в лікарню – приставили до мене охорону, мене в наручниках прикували до ліжка, обшук в хаті зробили – а у мене там паралізована мати. Я так згадав, слава Богу, що зараз не 37 рік – бо точно вже б застрелили», - додав обвинувачений.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Скандальний ректор луцького вишу звинувачує в своїх бідах губернатора Волині". Жах! Як він посмів! Це замах на авторитет! Його можуть переслідувати. Замахнувся на святая святих!
Відповісти
Зараз в Біотехнічному хабарів в двічі більше ніж при Стецеках!ЖАХ прокуратура ДОПОМОЖІТЬ!Гнатюків треба судити за таке навчання!
Відповісти
До сих пор не понимаю, почему прокуратура не заинтересовалась взятками и вымогательствами в этом "выше". У кого-то из вас там блат что-ли? Студенты даже снимали дачу взяток на телефон...ощущение, что там просто барыги собрались, которые три года застят глазки, а потом создают все благоприятные для поборов условия...Бесконечные факты о вымогательстве денег преподавательницей Гнатюк Н.Е, как молодые преподаватели прикрывают своих работодателей, как для госкомиссии заказывают девочек, рестораны... Ребят, и вы это называете высшим заведением???Готова рассказать и большее - если потребуется)))
Відповісти
готова підписатися під кожним словом,це люди які займаються здирництвом і шантажем грошей,студентів заставляють працювати в їхніх будинках,дачах. Студенти взагалі вчились в аварійних умовах де не було навіть сходинок а просто лежали трухляфі дошкі і на голову могло буть що впасти,економили отоплення, а дружина ректора це взагалі,вона кідалась на студентів,викладачів с кулаками і таких фактів дуже багато. А на рахунок викладачів там був лише один який викладав філософію не брав хабарі,а інші просто займалися вимаганням грошей.
Відповісти
Ніхто і не заперечує, хабарі раніше не просто брали, а вимагали. Тож коли Стеценків забрали з інституту, всі зраділи, бо думали, що то вже все. Але тепер гнатюки вже давно "переплюнули" стеценків.Деруть останнє. Причому, відкрито і нахабно. Тож краще хай повернуться стеценки...
Відповісти
стеценки вже не повернуться ніколи не лище до вузу,але і в ніяку іншу організацію,бо з такими шарлатанами ніхто в області(де стеценко обвинувачує Губернатора!!!)мати справу не захоче.а переплюнуть їх зможе лише самовбивця!!ПІТИ ПРОТИ Губернатора може лише тупий "професор"
Відповісти
А я шокована вашими коментарями!!!!!!!!!!!! Я навчалася в цьому вузі 4 роки, і жодного разу нікому не давала взятки!!!!!!!! Звідки така ненависть до свого вузу? Ви ж принижуєте не вуз а самих себе!!!!!!!! Це ж Ваш вибір! Не ганьбться. Ви ж всерівно будете там навчатись. І дякуючи таким коментарям всі говоритимуть Вам , що Ваш вуз "Гальмо"! Вибачте, але з 2004-2008 роки хабарів не брали!!!!!!!!! Ви в інших вишах навчались?!! У Вас є з чим порівнювати? А я навчалась і знаю , як беруть взятки в інших навчальних закладах. І хочу сказати, що ЛБІМНТУ - не найгірший ВУЗ!!!! Не ганьбіть, а підтримайте свого ректора! Наша група теж мала розбіжності в поглядах з Демянівною, але , слава Богові, всі довчились, і навіть деякі прийшли з іншого універу. В мене все! Дякую , що "вислухали"...
Відповісти
я навчаюсь тут 3 рік, і за тих 3 роки я ніразу ніза що не платила.... Гнатюки справедливі і хабарів ніяких не беруть! умови для навчання стали кращі, ніж були до Стиценка.
Відповісти
я згідний, біотехнічний інститут став кращим за Гнатюків, хабарів тут не має... викладачі, приємні і багато дають нам знань, ставляться з розумінням до студентів...
Відповісти
Біотехнічний Інститут найкращий) поступайте сюди, не пожалієте!!!
Відповісти
Останні новини
Скандальний ректор луцького вишу звинувачує в своїх бідах губернатора Волині
11 березень, 2013, 16:19