Вину водія має визначити суд, ‒ перевізник про падіння пасажира у маршрутці

 Вину водія має визначити суд, ‒ перевізник про падіння пасажира у маршрутці
Директор АТП №1 Олександр Шаміс прокоментував подію, що трапилася з юнаком у маршрутному таксі, яке належить цьому підприємству.

Шаміс розповів, що почастішали зловживання пасажирів, які, травмувавшись в громадському транспорті начебто з вини водія, вимагають грошову компенсацію, ‒ пишуть Волинські новини.

Такі ж мотиви могли бути і в постраждалого юнака, який отримав струс мозку під час гальмування маршрутного таксі та вимагає компенсації за лікування у перевізника, ‒ зазначив він.

«На нашій практиці вже був не один такий випадок, коли пасажир вимагав гроші з водіїв. Вони порушують правила поведінки в автобусі, потім можуть отримати якісь негаразди, а потім починають вимагати з водія компенсацію. Водію краще заплатити гроші постраждалому, ніж йти в ДАІ та з’ясовувати, хто винен. І пасажири починають цим вже зловживати, а це неправильно», ‒ розповів Шаміс.

Олександр Шаміс стверджує, що він особисто не зустрічався з постраждалим та не пропонував йому гроші. За словами перевізника, навідати хлопця приходив водій, який, хоч і не відчував за собою вини, але по-людськи хотів залагодити ситуацію.

«Хлопчина відмовився з ним розмовляти, а потім приніс чеки на 4000 гривень за два дні. Тим більше в лікарню його ніхто не поклав. Просто він хоче витягти з водія гроші», ‒ додав Шаміс.

«Я не впевнений, що тут є вина водія. Це треба, щоб визначив суд. Тому що є обов’язки пасажира, який повинен відповідно себе поводити в транспортному засобі – триматись під час руху автобуса. Маршрутне таксі було повне людей. Пасажири, які стояли, не впали. Хлопчина сидів і якимось чином впав. Чому він впав ‒ невідомо. Можливо, йому стало погано», ‒ каже перевізник.

За його словами, говорити про якісь кошти, які просить компенсувати юнак, зараз недоречно. «Водій зробив все, що мав зробити в ситуації, яка склалась, – завіз в медичний заклад, навідав, але він зараз, виходить – поганий. Тому що людина, яка сиділа на сидінні – впала. Чому вона впала? Там же можна було триматись. Там же не було ДТП, не було ніяких перешкод. А зараз на пустому місці зроблять водія винним. Був повний автобус людей, а впав він один з сидіння. Цікавий сам по собі факт, що при гальмуванні людина за інерцією падає вперед, а постраждалий випав з сидіння на бік. Ніхто ж не робив аналіз крові постраждалого на присутність в ній сторонніх речовин. Зараз довести цього неможливо», ‒ підсумував директор АТП №1.

Нагадаємо, 19-річний лучанин, який отримав травму, при гальмуванні луцької маршрутки, збирається судитися з перевізником.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: транспорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
розумник, стань на зупинці біля там таму, яка прямо на перехресті чомусь (!!!) і подивись, як вони їздять!
їх назбирується по 3-5 шт, бо вони чекають, щоб ще хтось сів, графіка не мають тому і чекають до останнього, задні сигналять переднім, передні або одночасно їдуть зразу на червоне, при чому намагаючись обігнати одне одного, або просто перший підсовується на корпус з відкритими дверима а за ним так само всі.
Відповісти
Я не здивований що так все вирішується у нас гроші керують світом,ось і гроші Шаміса перемогли написали заказну статтю де мене роблять винним я цього так не пробачу буду звертатися до громади за допомогою щоб кривдників всеж таки покарали.
Відповісти
Арсен цього треба було очікувати, не здавайся ми з тобою
Відповісти
Арсене, це не заказна стаття, а позиція іншого учасника подій. Погодьтеся, що варто показати дві позиції, а люди хай вибирають, кому вірити.
Відповісти
Звернись юначе до мене я тобі допоможу цих банду шамісів і голєвих покарати
Відповісти
Я маю дуже великий компромат, як люди Голєвої водія який пиво розвозив на підприємстві Світязь побили і погрожували йому життю - це правда.
Відповісти
Яке сидіння Шаміс ти що взагалі вже набрався наглості так нагло брехати чи що??? я був там все бачив в мене є відео яким чином я вам доведу що ви брехун
Відповісти
Шаміс нащо ти так мілочися оплати лікування горе пасажиру.
Відповісти
Тон Шаміса говорить про те, що він вибрав тактику - захищатись нападаючи. Так роблять ті, хто реально в чомусь винний і хоче приховати деталі події. Бачу тут ще класичний момент - старий дядько Шаміс, керує собі підприємством, а тут приходить якийсь "сопляк" і щось пробує довести. Шаміс знає, що не правий, але він, як і йому подібні бере нахрапом. Я через таке теж проходив. Арсену пораджу в цьому випадку бути наполегливим, зібрати по-більше доказів і звертатись в силові та інші структури, вони зобов'язані відреагувати. В Україні ще просто нема поваги до клієнтів, які годують підприємства, чи то державні, чи приватні. Нема поки виконання законів... По-трохи свідомі споживачі виховають в бидла хороше ставлення до себе. В США за такий випадок можуть не лише величезний штраф перевізнику впаяти, але й позбавити через суд ліцензії. Арсен, тримайся!
Відповісти
Я з тобою повністю згоден Іване.
Відповісти
Останні новини
Вину водія має визначити суд, ‒ перевізник про падіння пасажира у маршрутці
11 березень, 2013, 15:46