У Луцьку молодь намагалася визначити, що таке любов. ФОТО

У Луцьку молодь намагалася визначити, що таке любов. ФОТО
Члени кількох молодіжних православних організацій взяли участь в кіномарафоні, присвяченому шлюбу та любові.

Також захід відбувся з нагоди 1025-ої річниці хрещення Русі.

Під час кінофоруму присутні переглянули стрічку «Сказання про Хрещення Руси», а також доволі художній фільм «Щоденник пам’яті», - повідомили у прес-службі Волинської єпархії УПЦ МП.

Головні герої фільму «Щоденник пам’яті», які покохали один одного ще в юнацькі роки, попри всі негаразди – різницю соціального становища родин, ІІ Світову війну, неоднозначного ставлення батьків до їх стосунків врешті з’єднали свої долі і разом завершили свій земний шлях у геріатричному пансіонаті.

А після перегляду стрічки відбулось спілкування юнаків та дівчат зі священнослужителями.

У ході розмови вони пояснили різницю між почуттями кохання і закоханості, та наголосили на тому, що справжнє кохання, якому властива жертовність та безкорисливість загалом виникає в ході 10-15 років шлюбного життя.

«Закоханість» теж може стати основою стосунків хлопця і дівчини, але все одно воно повинне увійти в стадію кохання, коли замість пристрасті і своєрідного егоїзму виникає вміння жертвувати зради своєї «половинки» своїм вільним часом, вміння прощати і разом виховувати дітей.

«Любов – це коли двоє дивляться в один бік, а під час вінчання і наречений і наречена дивляться до Господа, який благословляє їх шлюб», - зауважив священик Сергій Новак.

У свою чергу протоієрей Олександр Білінський наголосив на важливості чистоти дошлюбних стосунків, адже саме шлюб дає чоловіку і жінці почуття відповідальності, і саме в християнському шлюбі можливо розбудовувати родину.

Під час заходу присутні мали нагоду переглянути і уривок стрічки «Одного разу 20 років поспіль», головний герой якого освідчився у коханні своїй дружині – дійсно випробуваній часом любові.

Юнаки та дівчата проявляли під час спілкування неабияку зацікавленість питанням любові, створенням родини, шлюбу.

«Для молоді це потрібно, таке спілкування згуртовує нашу православну молодь, укріпляє її у вірі», - зауважив голова молодіжного відділу Волинської єпархії священик Сергій Новак.

«Я отримала незабутні враження і цей вечір мені дуже сподобався», - додала учасник луцького юнацького православного клубу «Лови момент» Юлія Трофимчук.

Кінофорум відбувся за сприяння спілки громадських організацій «Молодіжна платформа» в клубі «Кіномонополія» (проект «Lutsk Night Cinema»).




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку молодь намагалася визначити, що таке любов. ФОТО
12 березень, 2013, 07:00