«Волинську амазонку» Майю Москвич проводжали на «Ігри нескорених»

«Волинську амазонку» Майю Москвич проводжали на «Ігри нескорених»
Ветеранку Майю Москвич, яка входить до національної збірної на «Іграх нескорених», урочисто проводжали з Волині на тренувальні збори до Києва. Вже звідти дівчина вирушить до Австралії, де відстоюватиме честь України.

Захід відбувся 27 вересня у стінах Волинської ОДА.

Україна вдруге бере участь у змаганнях серед військовослужбовців, які зазнали травм на службі. Цьогоріч нашу команду представляють 15 бійців, у складі команди є одна дівчина – волинянка Майя Москвич.

Вона воювала у складі батальйону Національної гвардії України імені генерала Кульчицького, потім – батальйоні спецпризначення «Гарпун» і полку «Миротворець». На змаганнях вона виступатиме у дисципліні стрільба із лука.

Голова Волинської ОДА Олександр Савченко зауважив, що нескореність – риса українських жінок.

«Ви сьогодні своїми діями доводите, що людині не можна зупинятися, навіть коли їй складно», - мовив Савченко.

Він зауважив, дівчина володіє неабиякою внутрішньою силою, тож він побажав Майї успішного виступу та досягати поставлених цілей. За його словами, дівчина є чудовим прикладом для побратимів, які повертаються зі Сходу та не може знайти себе у мирному житті. Такі люди, як Москвич, є свідченням того, що можна бути сильним і є життя після боїв. Водночас, голова зауважив, що нині ветерани ще не мають того статусу та пошани, на які вони заслуговують.

Дівчина не дуже любить згадувати війну, бо там мало позитиву, а вона воліє дивитися вперед. Проте визнає, що звіди повернулася іншою.

«Я йшла на війну з однією метою – вигнати ворога, відвоювати міста, а потрапила в рутину», - зауважила Москвич. Тому, за її словами вона не вважає себе героєм, бо українські міста досі не звільнені.

«Це був мій обов’язок», - додала вона. Однак дівчина певна, що незабаром усі разом повернуться на Схід, аби святкувати звільнення наших населених пунктів.

Дівчина почала стріляти із лука лише у березні, а тепер – у складі національної збірної на «Ігри нескорених». Тренуватися Москвич їздила у Київ, адже у рідному місті не було умов для тренувань.

За її словами стрільба – чудовий вид реабілітації, адже на Сході стріляють часто.

«Це приваблює, це затягує, повертаючись в мирне життя її не вистачає. Стрільба з лука нагадує стрільбу із зброї, із не дуже точної гвинтівки… Для мене це дуже кайфово», - розповіла дівчина. Тож вона попросила голову Ода сприяти розвитку цього спорту на теренах області.

Вже вона вирушить дівчина вирушить до австралійського Сіднея, де й відбудуться змагання. Проте, за її словами, чи не найважливіше для неї буде бачити на трибунах прапор Волині. Хоч вже деякий час вона проживає в Києві, вважає себе стовідсотковою волинянкою.

«Я дуже люблю Волинь, де б я не жила. Все одно є волинянкою і свіязь представляю Волинь…Для мене дуже важливо щоб на трибуні, коли я буду виступати, був хтось із волинський прапором - це допоможе мені розправляти крила», - мовила Москвич.

Голова ОДА пожартував, що когось «зобов’яжуть» тримати прапор. Наприкінці дівчині подарували український прапор, який супроводжує волинських спортсменів на міжнародних змаганнях.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Волинську амазонку» Майю Москвич проводжали на «Ігри нескорених»
27 вересень, 2018, 14:45