На луцькі дороги обіцяють витратити майже 28 мільйонів

На луцькі дороги обіцяють витратити майже 28 мільйонів
У 2013 році на поточний та капітальний ремонт дорожнього покриття в Луцьку планують витратити майже 28 мільйонів гривень.

Про це 12 березня під час оперативної наради в Луцькій міській раді повідомив директор департаменту житлово-комунального господарства міськради Іван Кубіцький.

За його словами, на поточний ремонт вулиць передбачили 3,5 мільйона гривень. Ці кошти витратять на ямковий ремонт, грейдування, встановлення самонівеляційних люків (див. довідку) тощо.

За 13 мільйонів гривень із міського бюджету та 10,8 мільйонів з державної казни планують капітально відремонтувати дорожнє покриття.

Міський голова Микола Романюк зазначив, що в мерії ще не визначилися з точним переліком вулиць, на яких буде капремонт. За його словами, такий список уже був, але важка зима змушує ремонтувати інші вулиці, аніж передбачалося раніше.

В першу чергу візьмуться за центральні вулиці та ті, де курсує громадський транспорт. Повністю хочуть відремонтувати вулицю Винниченка, місцями проспект Волі, Рівненську тощо.

Довідка

Самонівеляційні люки - люки, які монтуються за принципом самонівеляції. Обойма яких виготовляється з високоміцного чавуну, та має унікальну конструкцію. Кришка люка – з високоміцного чавуну у формі диска з напівсферою по центру для заповнення звичайним та кольоровим бетоном. Вага конструкції запобігає перевертанню та підняттю люків при наїзді автотранспорту. Перенесення навантаження з колодязя, на дорожнє полотно, що відкидає на задній план проблему просідання (заниження) люків, відносно дорожнього одягу (з інформації компанії "Луцькавтодор")

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На луцькі дороги обіцяють витратити майже 28 мільйонів
12 березень, 2013, 10:20