Не пропустіть синдром хронічної втоми!*

Не пропустіть синдром хронічної втоми!*
Важка форма утоми, яка не проходить після сну та відпочинку, іноді спіткає людей, охоплених бурхливою діяльністю. Найчастіше саме люди молодого віку бувають уражені синдромом хронічної втоми, і передують йому надмірна активність (кар’єра, високі цілі) та депресія. Чим допомогти собі, якщо постійно відчувається слабкість і втома? Як розпізнати синдром хронічної втоми (СХВ)?

Стан, що маскується під хворобу

Часто ті, хто переживає СХВ, не можуть відрізнити симптоми від тих, що вказують на інші хвороби. На допомогу прийде терапевт, що направить на основні аналізи та обстеження, щоб уникнути помилки. Коли пацієнт страждає на певне захворювання, це буде вчасно виявлено і призначено адекватне лікування.

Якщо обстеження не виявило серйозних відхилень в роботі організму, то зазвичай лікарі схиляються до такої терапії:
вітамінні комплекси;
адаптогенні лікарські препарати;
бади для захисту печінки;
імуномодулятори.

Застосовувати лікарські препарати та добавки слід лише з поради лікаря, фармацевта, також добре вивчити інформацію про обрану марку, наприклад, придбати бади в Україні у Базкід Фарм Груп після консультації по електронній пошті.

Симптоми СХВ, що можна пропустити

Прямі скарги на порушення травлення, біль у суглобах і головний біль пацієнти, як правило, у себе добре виділяють і розуміють, що треба звернутися до лікаря. Але є група симптомів, які важко пов’язати з необхідністю відвідати лікаря.

Невиразні симптоми синдрому хронічної втоми:

підвищена чутливість до дотику;
втома одразу після сну;
відсутність мотивації до роботи та спілкування;
важко зосередитися;
погіршення пам’яті;
тривога;
виснаження.

Ці стани схожі швидше на звичайну втому, але різниця полягає в неможливості позбутися цих симптомів, просто відпочивши. Якщо кілька пунктів зі списку співпадають з наявним станом людини, варто замислитися про СХВ.

Як запобігти хворобливому стану

Синдром хронічної втоми вражає не за один день. Йому передують довгі періоди, іноді роки перевтоми, надмірних емоційних та фізичних навантажень, проблеми зі сном. Щоб зменшити прояви або наперед попіклуватися про їхню відсутність, слід прагнути щоденного якісного сну, що дуже важливий для міцного здоров’я. Нормальний сон триває близько 8 годин, бажано в часи з 21 години до 6 ранку.

Добре, коли є можливість фізично тренуватися та мати дозвілля для домашніх справ та спілкування. Позбавляючи себе цих видів діяльності на користь роботі, людина стає на шлях до перевтоми та емоційного виснаження, а там не далеко і до СХВ.
Також рекомендований прийом препаратів, що зміцнюють імунітет, м’яко тонізують нервову систему та піклуються про печінку. Обов’язково треба слідкувати за харчуванням і прогулянками на свіжому повітрі.

Синдром хронічної втоми визнають далеко не всі лікарі, тому важливо щосили уникати перевтоми, аби не довелося потім шукати допомоги ліків і медиків.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Не пропустіть синдром хронічної втоми!*
28 вересень, 2016, 10:26