Першого віце-мера волинського міста засудили за хабарництво

Першого віце-мера волинського міста засудили за хабарництво
Апеляційний суд Волині виніс ухвалу у справі першого заступника міського голови Устилуга Юрія Михальця, якого визнали винним у хабарництві.

Він відбудеться «легким переляком» – чоловіку призначили умовний термін позбавлення волі, - пише IA ZIK.

Суд першої інстанції визнав першого заступника устилузького мера Юрія Михальця та директорку КП Оксану Каліщук винними у хабарництві. Мовляв, жінка отримала від підприємця дві тисячі доларів, які передала Михальцю. За ці гроші чиновник, будучи членом конкурсної комісії, мав посприяти бізнесмену перемогти у тендері.

Відповідно до вироку суду, обом призначили покарання у вигляді умовного терміну позбавлення волі (по п’ять років) та заборони обіймати певні посади.

На думку прокуратури, таке покарання – занадто м’яке. Тож правоохоронці подали апеляційну скаргу на вирок суду, прохаючи призначити обом фігурантам справи покарання, пов’язане із реальним ув’язненням. Зокрема, для Михальця державне обвинувачення просило сім років неба в клітинку, а для Каліщук – 5.

Натомість, засуджені вважали, що вирок суду першої інстанції – суворий, але справедливий. Такої ж думки був і захист, тому апеляції на вирок не готували.

Зрештою, колегія суддів палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Волинської області відмовили у задоволенні вимог прокуратури. Більше того, вирок для Оксани Каліщук пом’якшили, скоротивши і так умовний термін позбавлення волі до трьох років.

Ухвала Апеляційного суду набрала законної сили з моменту проголошення, однак може бути оскаржена в касаційному порядку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: суд, хабар
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.