Скандально відомий письменник презентував у Луцьку свою книгу. ФОТО

 Скандально відомий письменник презентував у Луцьку свою книгу. ФОТО
До Луцька завітав автор скандального вірша «Убий підараса» Юрій Винничук. Тут він презентував свою книгу «Танґо смерті».

Зустріч письменника зі студентами Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки відбулася 12 березня у залі бібліотеки вишу.

Супроводжував Винничука і, до слова, модерував захід український письменник та літературознавець Василь Ґабор.

Студенти та викладачі одразу почали скуповувати книжки скандального автора. Окрім того, купували й інші книги з серії «Приватна колекція» видавництва «Піраміда», які привезли письменники. Серед відвідувачів заходу ‒ і проректор із навчально-виховної роботи вишу Ірина Констанкевич.

«Я перечитала практично все, що він написав. З улюблених книг, напевно, ‒ «Мальва Ланда», «Груші в тісті», ‒ розповіла вона.

Відвідувачів відразу попередили, що темою для обговорення буде виключно література, ніякої політики.

Тож, автор детально розповів про всі «авантюри», зображені в його книгах. Так, спекуляції, описані у «Дівах ночі» мали місце у житті письменника. За його словами, він справді перебував певний час в оточенні львівських проституток та бандитів.

А книжка «Щоденники Роксоляни», попри критику громадськості, для багатьох, за твердженням автора, стала підручником із сексу.

Також Юрій Винничук розповів і про двотомну антологію «Розіпʼята Муза». Книга присвячена творчості українських поетів, які загинули насильницькою смертю. За словами автора, літературний критик Констянтин Родик сказав, що Винничук робить більше, ніж Інститут літератури. Мовляв, така робота потребує праці цілої групи людей, а не одного письменника.

Насамкінець автор презентував нову книгу «Танґо смерті», коротко розповівши про сюжет та прочитавши звідти декілька рядків.

На завершення ж зустрічі Винничук відповів на запитання присутніх.

Довідка

Юрій Винничук ‒ український журналіст, письменник, редактор. У січні 2012 року імʼя Юрія Винничука набуло розголосу в звʼязку з публікацією численними інтернет-ресурсами його вірша «Убий підараса» та заявою комуніста Леоніда Грача до прокуратури, в якій стверджується, що згаданий твір має порнографічний характер та закликає до повалення існуючого ладу.

У грудні 2012 року роман Винничука «Танґо смерті» був відзначений премією Книга року Бі-Бі-Сі

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: культура
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"...його вірша «Убий піда…са»..." - неужели так назывался? И что оно такое піда...са?
Відповісти
Це у вас такий настрій сьогодні в'їдливий, чи читаєте новини надто уважно? )))
Відповісти
Шикарна книжка. Прочитав її наприкінці минулого року. Вона розвінчує міф про ворогування українців і євреїв (чи то пак жидів, саме так традиційно цю національність тоді називали) на заході України, зокрема у довоєнному Львові. Але такі як VSC нічого не зрозуміють. Їм можна лише читати праці картавого дєдушкі Льоніна та псевдоісторичні праці про "калибєль трьох братскіх народав".
Відповісти
Винничук-паршивий сепаратист. Закликав у своєму інтерв"ю, яке дав українофобській газеті "2000" ,відділити від України етнічні українські землі на південному сході держави. На палю!!!
Відповісти
прочитав вищезгаданий вірш:підтримую автора.
Відповісти
Читаю Винничука з початку 1990-х - найзахоплюючий з усiх украiнських сучасних прозаiкiв.

Заздрю тим, хто побував на зустрiчi.
Відповісти
Останні новини
Скандально відомий письменник презентував у Луцьку свою книгу. ФОТО
12 березень, 2013, 17:41