Як створювали мультфільм «Снігова королева»*

Як створювали мультфільм «Снігова королева»*
У 1957 році на телеекрани вийшов один з найулюбленіших мультфільмів радянських дітей – «Снігова королева». Незважаючи на солідний вік, дивляться його й досі. Сьогодні ми розкриємо деякі маловідомі факти про створення цієї стрічки. А переглянути її просто зараз ви можете за посиланням - http://onlinemultfilmy.ru/snezhnaya-koroleva/.

Цікаві факти про «Снігову королеву»

Добірка цікавих фактів про те, як створювався мультфільм «Снігова королева» 1957 року:

• Цей мультик – екранізація відомої однойменної казки данського письменника Ганса Крістіана Андерсена. Щоб зібрати матеріал, художникам потрібно було б поїхати до данської столиці – Копенгагена. Але у 1957 році в СРСР про це не могло бути й мови. Тому художникам довелося вивчати малюнки й фотографії. Також вони їздили в Таллінн, Ригу й Тарту, старовинна архітектура яких вельми нагадує Копенгаген. Якщо ви колись бували у центральній частині Таллінна, то могли помітити, що вона вельми нагадує вулицю, на якій проживали Кай і Герда.
• В оригінальній казці Каю в око потрапляє скалка від дзеркала, яке впускають над містом учні злого троля. Радянські мультиплікатори вирішили взагалі не згадувати про цього негативного персонажа. Дзеркало розбиває Снігова королева.
• Були внесені й інші зміни. У мультфільмі відсутні деякі фрази християнського змісту. Кай і Герда повертаються додому дітьми, хоча у книжці вони до цього часу вже стають дорослими. Також у мультфільмі не показана смерть Ворона і дорослішання Маленької розбійниці.
• Художники малювали звичайним методом усіх персонажів мультфільму, крім одного – Снігової королеви. Її створювали методом ротоскопіювання. Актрису Марію Бабанову, яка озвучувала персонаж, спочатку сфотографували, а потім перемальовували її вручну. Для невеликої кількості сцен рото скопіювали й Герду.
• «Снігова королева» отримала не одну премію в західних країнах. Але творці мультфільму на врученні премій не були присутні. Як згадувала Анна Атаманова (дочка режисера Лева Атаманова), з Італії її батькові прислали приз у вигляді скляної ємкості з червоною і білою трояндами, залитими спеціальною рідиною. Але до адресата приз не дійшов. Про його відправлення режисер дізнався лише з листа.

«Снігова королева» традиційно лишається одним з найпопулярніших радянських мультфільмів у західних країнах. У 1960-х і 1970-х роках телебачення США часто транслювало його під час зимових канікул. У 1998 році вийшла переозвучена американська версія. В ній Герда заговорила голосом Кірстен Данст.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як створювали мультфільм «Снігова королева»*
03 жовтень, 2016, 10:37