Характеристики пінопласту як утеплюючого матеріалу*

Характеристики пінопласту як утеплюючого матеріалу*
Пінопласт на сьогодні є одним з найпопулярніших матеріалів для зовнішнього утеплення. Одна з найважливіших його переваг – дешевизна. Вартість пінопласту від Termoplast є доволі низькою, що робить його використання більш доступним для бізнесу, громадських та державних структур, власників квартир та будинків. Невелика вага полегшує транспортування і монтаж листів спіненого полістиролу. Розглянемо й інші переваги цього матеріалу.

Водонепроникність

Спінений полістирол має закриту структуру і не поглинає рідину. Його експлуатаційні властивості не залежать від впливу води. Завдяки цьому матеріал ідеально підходить для покриття зовнішніх стін. Фасад не лише краще прогрівається, а й лишається сухим. При цьому стіни «дихають». Пар виводиться назовні, завдяки чому не з’являється конденсат. Заповнені повітрям порожнини закриті тонким шаром синтетичного матеріалу.

Хімічна інертність

Пінопласт складається приблизно з 2% полімерних матеріалів і 98% повітря. У ньому відсутні речовини, які можуть викликати корозію металевих кріплень чи витік шкідливих газів. Матеріал є нетоксичним, не має запаху, не викликає алергії. Тому він може використовуватися для утеплення житлових будинків. Але покривають ним стіни лише ззовні.

Міцність

Пінопласт – міцний, стійкий до стирання і довговічний матеріал. Головне – вибрати якісний утеплювач и правильно його використовувати. Якщо все зроблено правильно, він може виконувати свої функції до 100 років. А деякі варіанти розраховані навіть на 200 років експлуатації. Матеріал не є біодеградабельним. Це означає, що він не руйнується під впливом бактерій, плісняви, шкідників.

Екологічність

Якісний пінопласт не руйнує озоновий шар та не чинить негативного впливу на природу іншими шляхами. При правильній утилізації він може бути повністю перероблений для подальшого використання. Однак сьогодні утилізується доволі невеликий об’єм пінопласту. В значній мірі це обумовлено великими розмірами пластин матеріалу, що ускладнює його транспортування.

Для виробництва пінопласту потрібно значно менше енергії, ніж для деяких інших видів термоізоляції.

Пожежна безпека

Сам по собі пінопласт може горіти, виділяючи при цьому отруйні речовини. Але при якісному покритті (штукатуркою чи іншими оздоблювальними матеріалами) він відповідає прийнятим на сьогодні стандартам пожежної безпеки.

Вартість пінопласту приблизно на 50% менша в порівнянні з термоізоляційними матеріалами на основі фенольних смол.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: пінопласт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Характеристики пінопласту як утеплюючого матеріалу*
03 жовтень, 2016, 11:16