Розповіли, чому на Волині дешева картопля. ВІДЕО

Розповіли, чому на Волині дешева картопля. ВІДЕО
Щороку на Волині валовий збір картоплі перевищує мільйон тонн. За цим показником область – на восьмій позиції в державі. А за якістю твердо займає провідні позиції.

Нашу картопля на насіння купують інші регіони та країни, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

"Чернівчани приїхали до нас взяти сорти картоплі, які їм, вивчивши характеристики, імпонують", - розповідає консультант фермерського господарства "Еко-тур" Анатолій Аршулік.

Зараз в господарстві "Еко-тур" вирощують 74 сорти картоплі, з них – 20 продають як насіння та продовольчу. Аграрії кажуть, що бульба завжди вигідна коли є переробка.

"Ринок перенасичений, ціна демпінгує, тому що не потрібно стільки сирої картоплі в Украні: ні людям, ні тваринам. Вона продається за копійки", - продовжує розмову Анатолій.

"В цілому урожай вдався, цінова політика десь не зовсім задовільняє населення. Ціна сьогодні балансує від 3-4 гривень...", - розповів директор департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА Юрій Горбенко.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мда ціна на кортошку огонь прийом 2.20-2.30 грн/кг. Дизельне пальне 32.5 грн (wog) а може нехай за кордону ту картошку привозять люди не будуть хотяби нічого вкладати у ту землю
Відповісти
Останні новини
Розповіли, чому на Волині дешева картопля. ВІДЕО
03 жовтень, 2018, 14:18