Фаріон заснує премію Бандери у 20 тисяч

Фаріон заснує премію Бандери у 20 тисяч
Львівська облрада збирається заснувати щорічну премію імені провідника ОУН Степана Бандери - нагороду отримуватимуть за вагомий внесок у розбудову національної Української держави, доленосні рішення та науково-теоретичні напрацювання у царині державотворення.

Про це інформує Телеканал 24.

Депутатська комісія з питань освіти та науки Львівської обласної ради розглянула і підтримала запропонований заступником голови комісії Іриною Фаріон проект Положення про премію імені Степана Бандери.

«За рішенням комісії, премію присуджуватимуть у трьох номінаціях: політична, громадська і наукова діяльність. Премію присуджуватимуть щорічно напередодні 1 січня — дня народження Степана Бандери. Грошова винагорода кожного з лауреатів премії становитиме 20 тисяч гривень», — повідомили у прес-службі Львівської облради.

Премією нагороджуватимуть громадських і політичних діячів, державницькі, громадські та наукові інституції або науковців.

Ініціатор премії Ірина Фаріон наголосила: ім’я Бандери ставить особливі вимоги до претендентів нагороди, через що здобувача премії мають висувати громадські, політичні та наукові інституції з обов’язковими рекомендаціями щонайменше трьох авторитетних громадських, політичних та наукових діячів способом подання текстового викладу своєї громадської, політичної та наукової діяльності та її результатів в українському державотворенні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: політика
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Фаріон заснує премію Бандери у 20 тисяч
20 січень, 2012, 09:41