Громадські слухання у Луцьку не підтримали реформу поліклініки №3

Громадські слухання у Луцьку не підтримали реформу поліклініки №3
Збори громадян Луцька ухвалили резолюцію згідно з якою підтримали рішення про розширення мережі амбулаторій в Луцьку, а також виступили проти рішення про реорганізацію комунальних лікувально-профілактичних закладів від 18 грудня 2012 року.

Тобто про створення комунального закладу «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги № 1» з правами юридичної особи через злиття комунальних закладів «Луцька міська поліклініка № 3», «Луцька амбулаторія загальної практики-сімейної медицини № 1», «Луцька амбулаторія загальної практики-сімейної медицини».

Громадські слухання щодо реформування медичної галузі Луцька відбулися 12 березня у Палаці культури міста.

На захід прийшли близько 600 людей. Люди не лише зайняли сидячі місця у залі та на балконі, а й стояли.

Ймовірно, такого напливу людей не сподівалися побачити у Луцькій міській раді, адже карток для реєстрації вистачило далеко не усім. Отож, прийняли рішення про голосування не лише картками, а й руками.

«Місцеві чиновники не були готові до такого розвитку подій. Вони наступного разу приведуть не 200 лікарів, а 400. Вони думали, що 200 лікарів буде достатньо, аби зайняти усі місця у залі. Втім люди дійсно стурбовані проблемою», - розповідає депутат Андрій Осіпов.

Головуючим присутні обрали депутата Луцької міської ради Богдана Шибу. Був ще й інший претендент – Святослав Кравчук, втім його кандидатуру більшість не підтримала.

Перед присутніми про суть змін у медичній галузі Луцька доповідав перший заступник луцького міського голови Святослав Кравчук, начальник управління охорони здоров’я Федір Кошель.

Співдоповідачем був депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов, який виступає проти рішення ради від 18 грудня 2012 року про реорганізацію поліклініки №3 у амбулаторію сімейного типу. Слово брали депутати Луцької міської ради, лікарі та мешканці.

Аргументи представників влади зводилися до того, що сімейні лікарі зможуть наблизити лікаря до пацієнта. Вони запевняють, що лікарів ніхто звільнятиме, а проблема створена на пустому місці.

«Третя поліклініка буде існувати. Лунали думки, що її хочуть продати. Цього немає. Вузькі спеціалісти і далі будуть на тому місці, але вони будуть підпорядковані першій поліклініці», - зазначав Кошель.

Натомість частина депутатського корпусу та присутні мешканці Луцька побоюються, що з часом вузьких спеціалістів, які працюють у третій поліклініці, скоротять, а фінансів для реформування в міста немає. Відповідно якість медичного обслуговування не покращиться.

Цікаво, що окрім рішення резолюції про підтримку рішення про розширення мережі амбулаторій загальної практики сімейної медицини та зупинення реорганізації 3 поліклініки, виносилося ще одне рішення. Його запропонував депутат Андрій Осіпов.

На голосування поставили питання про недовіру Луцькому міському голові Миколі Романюку, його першому заступнику та начальнику управління охорони здоров’я. А також про визнання протиправними дії депутатів, які підтримали рішення про реорганізацію, про ганебність голосування депутатами чужими картками, а також про доручення депутатам на найближчій сесії скасувати ухвалене рішення про реорганізацію.

«Коли я проголосив цю пропозицію, то голосування розпочалося. Але у цей момент лікарям дали «отмашку» вставати і почала ланцюгова реакція. Половина залу – це були працівники бюджетних установ. «Адмінресурс» встав і вийшов. Але приблизно 250 людей залишилося сидіти», - розповідає Осіпов.

Втім лічильна комісія не змогла порахувати голоси, хоча голосування відбулося.

Очікується, що 27 березня Луцька міська рада буде розглядати проект рішення про скасування рішення про реорганізацію поліклініки. Додамо, що дія самого рішення нині призупинена судом до моменту його розгляду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
«Коли я проголосив цю пропозицію, то голосування розпочалося. Але у цей момент лікарям дали «отмашку» вставати і почала ланцюгова реакція. Половина залу – це були працівники бюджетних установ. «Адмінресурс» встав і вийшов. Але приблизно 250 людей залишилося сидіти», - розповідає Осіпов.

А інша половина це ті яким Осіпов пробашляв, і які створювали видимість що вони дуже стурбовані проблемою. Смішно й водночас сумно дивитися на цей театр...
Відповісти
От тапер питання чи Осіпов дійсно переживає за поліклініку і людей чи основне завдання висловити недовіру владі і пропіаритись разом ще з одним "кредитним керівноком" Шибою... Цирк... Ганьба таким депутатам...
Відповісти
я думаю що він дійсно турбується за людей і не тільки, а наш мер і його підопічні ні, вони даже людей слухати не хочуть
Відповісти
А може є необхідність провести медичне обстеження Осіпова та ізолювати його від громади, як особливо небезпечного?!
Відповісти
Треба подякувати Пустовіту та Грицюку, що впихнули його у депутати.
Відповісти
Всі і хворі, і політики і здорові говорили про недоліки у медичному обслуговуванні. Медики, як спеціалісти, розробили пропозиції по їх усуненню,зокрема шляхом структурних змін, практика яких вже у Луцьку опрабована. Медичні працівники голосували за це. Вони погодились прикласти зусилля для створення умов для поліпшення здоровя членів громади.
Проте, більша частина потенціальних хворих проголосували проти поліпшення свого медичного обслуговування.
Відповісти
нас говорили, то ми і робили, але ми всі проти реформи
Відповісти
Це замовлені та проплачені слухання. Замовники псевдо опозиціонери, частина яких вже мали можливість проявити свої господарські якості в управління містом, але довели свою бездарність.
Відповісти
За все що береться Шиба робиться гавніше і гавніше.
Відповісти
Нарешті Осіпов показав своє справжнє обличчя.Коли вже люди зрозуміють, що його головна мета - це зняти Романюка, а не покращення медичного обслуговування чи ще щось. А Шиба, це взагалі, без коментарів. Людина, котра загнала місто в боргову яму, тепер буде вчити як потрібно управляти містом...нонсенс.
Відповісти
Усі коменти пишуть канцелярські криси з міської ради.
Відповісти
Згідний з цією думкою. Осіпов, як депутат МОЛОДЕЦЬ,тому що
має сміливість та мужність говорити про цю так звану
"МЕДИЧНУ РЕФОРМУ". І не треба отим писакам з міської ради "ВЯКАТИ" про якусь ПРОПЛАТУ і не треба робити людей ідіотами.
Я сам мав намір піти на ці слухання, але був у відрядженні.
Відповісти
Йо-ма-йо, всі коменти, крім останнього, типу "сам дурак". Про медичну рехворму і не згадували....
Відповісти
Останні новини
Громадські слухання у Луцьку не підтримали реформу поліклініки №3
13 березень, 2013, 09:33