Оператору Life :) не хочуть продовжувати дію ліцензії

Оператору Life :) не хочуть продовжувати дію ліцензії
В червні у компанії «Астеліт» (ТМ life :)) завершується дія ліцензії на надання послуг міжнародного та міжміського зв'язку.

Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРСІ), відмовила компанії в продовженні дозволу, - пише Комерсант-Україна.

Компанія домагалася від комісії продовження чинної ліцензії, термін дії якої закінчується в червні.

Така можливість передбачена законом «Про телекомунікації», прийнятим у 2004 році. Але в НКРСІ вказують, що ця норма поширюється тільки на ліцензії, видані після 2004 року («Астеліт» отримав ліцензію в 2003 році), і запропонували компанії отримати два нових дозволу вартістю 8,99 млн грн (на міжнародний зв'язок) і 2,04 млн грн (міжміський зв'язок на 6 регіонів).

В «Астеліті» поки не вирішили, чи будуть оскаржувати рішення регулятора в суді, але такий варіант розвитку подій не виключається, зазначає один з топ-менеджерів оператора.

«Ми поки не отримали офіційної відповіді НКРСІ. Остаточне рішення приймемо після ознайомлення з ним», - заявили в прес-службі компанії.

Раніше схожі конфлікти були і в інших операторів. У 2010 році НКРСІ відмовляла в продовження ліцензії Укртелекому, а в 2011-му - групі Vega. В обох випадках компанії вигравали розгляди і домагалися переоформлення ліцензій.

В аналогічній ситуації раніше виявлявся і лідер ринку «Київстар». Ця компанія вирішила не вступати у відкритий конфлікт з регулятором. У результаті в 2011 році «Київстар» відкликав свій позов до комісії з вимогою продовжити дію ліцензії і заплатив 19,4 млн грн за отримання двох окремих дозволів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Оператору Life :) не хочуть продовжувати дію ліцензії
13 березень, 2013, 09:55