Хворих на кір і далі більшає

Хворих на кір і далі більшає
За минулу добу в Україні продовжує зростати кількість випадків підозри захворювання на кір – лідерами в цій статистиці, згідно з даними МОЗ, є західні області.

У Міністерстві охорони здоров'я України зазначають, що за останню добу найбільше випадків підозри захворювання на кір зафіксовано на заході країни, інформує Дзеркало тижня.

Так, у Львівській області зафіксовано 40 таких випадків, всього станом на 19 січня 2012 року – 747. В Івано-Франківській області налічується 365 таких випадків (22 – за останню добу), у Рівненській – 77 (15 – за останню добу), в Закарпатській – 71 (5 – за останню добу), у Тернопільській – 24 (3 – за останні добу), у Волинській – 16.

Водночас у столиці України за добу зафіксовано один такий випадок, а всього їх кількість становить 7.

У МОЗ наголошують, що в інших регіонах України з початку року були зафіксовані одиничні випадки підозри захворювання на кір (у загальній кількості – 82).

У Києві всього зареєстровано 7 випадків підозри захворювання на кір, в тому числі один за останню добу

У відомстві також підкреслюють, що в Львівській області, де найвищий рівень захворюваності, було обмежено відвідування хворих у стаціонарах, продовжено зимові канікули в навчальних закладах.

Медики також закликають доросле населення від 18-ти до 30-ти років зробити щеплення проти кору – якщо це не було зроблено раніше або ж якщо людина не перехворіла на цю хворобу.

Якщо ж дитина не вакцинувалася – батьків також запрошують до поліклінік.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: здоров'я, кір
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Хворих на кір і далі більшає
20 січень, 2012, 10:03