УПЦ МП після Томосу змінить назву

УПЦ МП після Томосу змінить назву
Директор департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури Андрій Юраш розповів, що після надання Томосу і створення Помісної церкви, таких назв, як «Українська Церква Київського Патріархату» або «Українська Церква Московського Патріархату» не буде.

Тому Помісна Церква буде називатися «Українська Православна Церква». Про це чиновник зазначив в ексклюзивному інтерв’ю «Главкому», - пише РІСУ.

На думку Юраша, до УПЦ ввійде більшість представників духовенства всіх православних конфесій.

«Зараз вони перебувають в очікуванні. Зайняли спостережну позицію», - каже він.

«Думаю, що також половина або й більше структур УПЦ Московського Патріархату відразу чи у найближчій перспективі теж прийдуть до Української Православної Церкви», - додав представник Мінкульту.

«Статус Московського Патріархату в Україні (після створення єдиної Помісної Церкви, – ред) теж зміниться. Зараз в УПЦ МП розглядають кілька варіантів», - каже Андрій Юраш.

За його словами, УПЦ ПМ або стане екзархатом, або переформатується на окрему митрополію.

«У будь-якому разі віряни нарешті зможуть чітко зрозуміти до кого вони належать», - підкреслив директор департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
помісна церква бендерії...
Відповісти
Що це за такий чиновник Міністерства культури, який не знає, що в Україні немає УПЦ МП, а є Українська Православна Церква, без "МП"? Та про що говорити, у нас всюди такі "проффесіонали", тому й живемо так, як живемо
Відповісти
Помаленько московські холуі ,а то мозок розхлюпаєте ,той який ще залишився від зомбування кацапськими ФСБешними попами .
Відповісти
Молодець,читач. У мінкульті всі " професіонали" особливого гатунку. Маємо те, що маємо
Відповісти
Якщо офіційні керівники УПЦ МП РПЦ не будуть дотримуватись українського законодавства, то будуть депортовані в Росію з повною конфіскацією майна.
Відповісти