У Києві шведським фанам поставлять пам'ятник

У Києві шведським фанам поставлять пам'ятник
На Трухановому острові в Києві планують облаштувати меморіальний знак фанам збірної Швеції, які відвідали столицю під час Євро-2012.

12 березня в столиці визначили переможців бліц-конкурсу на кращий проект паркової скульптури шведським гостям – футбольним фанам, - пише Урядовий портал.

У церемонії оголошення результатів узяв участь особисто голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, який і виступив ініціатором встановлення такого пам’ятника.

«На початку червня столиця відзначатиме річницю Євро-2012. Передусім ми проведемо шведсько-український рок-фестиваль, а також встановимо таку цікаву паркову скульптуру. Ми хочемо, щоб до нас приїжджало якомога більше туристів, а шведи – це вже друзі, які залишили про себе хороші спогади у киян і з позитивними враженнями про Київ повернулися додому», – сказав посадовець.

Кращою за результатами конкурсу стала робота знаного в Києві творчого дуету Костянтина Скретуцького та Федора Баландіна. Скульптура, яку запропонували автори, уособлює обійми цифри «один» кольорів шведського прапора та «двійки», розмальованої барвами українського стягу.

Вона символізує рік проведення Євро в Україні, рахунок у матчі Україна-Швеція та водночас є номером уболівальника – як дванадцятого гравця будь-якої команди. Перевагу саме цій роботі надали як українські журі, так і представники Асоціації вболівальників Швеції, що долучилися до проведення конкурсу.

Загалом у конкурсі, який тривав два місяці, взяли участь 18 робіт від 12 творчих київських колективів: скульпторів, художників та архітекторів. Конкурс проходив за підтримки Національної спілки архітекторів України та клубу вболівальників «Сamp Sweden».

ЧИТАТИ ПРО МАТЧ УКРАЇНА-ШВЕЦІЯ ПІД ЧАС ЄВРО-2012

ЧИТАТИ РЕАКЦІЮ УКРАЇНСЬКОГО ІНТЕРНЕТУ НА РЕЗУЛЬТАТ ГРИ

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Памятник будет называться "писающий фанат"
Відповісти
Останні новини
Новий Папа: хто він?
13 березень, 2013, 23:20
У Києві шведським фанам поставлять пам'ятник
13 березень, 2013, 23:02