Новий Папа: хто він?

Новий Папа: хто він?
Конклав, який відкрився 12 березня в Ватикані, обрав в середу 266-го Папу Римського - з труби на даху Сікстинської капели Апостольського палацу пішов білий дим. Новим понтифіком став архієпископ Буенос-Айреса Хорхе Маріо Бергольйо.

Хорхе Маріо Бергольйо (ісп. Jorge Mario Bergoglio) народився 17 грудня 1936 року в Буенос-Айресі (Аргентина) в родині італійського емігранта, залізничного робітника.

У 1958 році, закінчивши семінарію, вступив в "Братство Ісуса" (орден єзуїтів). Освіту продовжив у коледжах в містах Сан-Мігель, Санта-Фе і в Буенос-Айресі, а також у Єзуїтському університеті "Сальвадор" в Буенос-Айресі. Викладав літературу, філософію і теологію у католицьких коледжах Буенос-Айреса, був професором теологічного факультету в коледжі в Сан-Мігель.

Висвячений у сан священика в 1969 році. У 1970-і роках займав різні пости в єзуїтському ордені Аргентини.



У 1980-1986 роках - ректор філософського та теологічного факультетів коледжу "Сан-Хосе" в Сан-Мігель. Потім деякий час жив в Іспанії та Німеччині.

Після отримання докторського ступеня повернувся до Аргентини і служив в Кордовській архієпископії. У 1992 році був призначений допоміжним єпископом Буенос-Айреса і висвячений в єпископи.



У червні 1997 року він став коад'ютором (єпископом з правом успадкування єпархії) архієпископа Буенос-Айреса, а з лютого 1998 року - архієпископом Буенос-Айреса (першим серед єзуїтів був удостоєний такого високого поста) і ординарієм католиків східного обряду в Аргентині.

У лютому 2001 року зведений в кардинали-священики з титулом церкви Святого Роберта Белларміно.



Є членом Конгрегації у справах духовенства, Конгрегації богослужіння і дисципліни таїнств, Конгрегації інститутів посвяченого життя і товариств апостольського життя, а також членом Комісії по Латинській Америці та Папської ради у справах сім'ї.

У період Синоду єпископів 2005 року був обраний членом постсинодальної ради. У 2005-2008 роках очолював Єпископську конференцію Аргентини.



Кардинал Бергольо відомий своєю скромністю, доктринальним консерватизмом і відданістю справі соціальної справедливості. Веде простий спосіб життя (живе в маленькій квартирі, відмовився від автомобіля з шофером на користь громадського транспорту і, за деякою інформацією сам готує їжу).



Бергольо - майстерний богослов, дистанціюватися від "теології визволення" ще на зорі своєї кар'єри. Фахівці припускають, що він близький до консервативного світському руху "Спілкування та звільнення". Виступає проти абортів і евтаназії, засуджує гомосексуалізм і одностатеві шлюби, вважає, що гей-усиновлення є однією з форм дискримінації щодо дітей.



Вільно розмовляє італійською і німецькою мовами. Єзуїт.

Бергольо став першим Папою - вихідцем з Латинської Америки.

Біографія понтифіка з сайту Обозреватель

Фото - з сайту Люблінського Кур єру та соціальних мереж

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Єзуїт.
Одне слово-головна характеристика.
Відповісти
Совіцька, а потім вєлікаруская збочена ідеологія вбила багатьом обмеженим своє вчення так сильно, що вибити його вже не вжасться, як от цьому меншовартісному AntiPapa.
Відповісти
Останні новини
Новий Папа: хто він?
13 березень, 2013, 23:20