Азарову треба 500 мільярдів гривень на дороги України

Азарову треба 500 мільярдів гривень на дороги України
Прем’єр-міністр Микола Азаров стверджує, що ремонт українських доріг обійдеться в 500 мільярдів гривень.

«Для масштабної модернізації автодоріг потрібно щонайменше 500 мільярдів гривень. Це більше річного бюджету України», – цитує посадовця ZAXID.NET.

Він додав, що тому влада має створити нову модель фінансування, яка «дозволить вкладати в будівництво і ремонт магістралей принаймні по 50 мільярдів щорічно упродовж 10 років».

За його словами, наразі потрібно модернізувати 170 тисяч кілометрів автомобільних шляхів.

«У нас є досвід залучення кредитів міжнародних фінансових організацій. Але кредити треба повертати. Тому прийшов час залучати ресурс державно-приватного партнерства або концесії», – сказав Азаров.

Він доручив міністру фінансів Юрію Колобову разом з міністром економіки Ігорем Прасоловим та міністром інфраструктури Володимиром Козаком розпочати розробку практичних механізмів використання державно-приватного партнерства і концесії для будівництва магістралей, а також підготувати пропозиції щодо апробації такого механізму на пілотних проектах уже найближчим часом.

Азаров також доручив віце-прем'єр-міністру Олександру Вілкулу прискорити створення довгострокових програм будівництва автодоріг.

«Також необхідно розділити функції проектування, будівництва і приймання в експлуатацію доріг. Монополія самого «Укравтодору» в цій галузі недоречна», - сказав Азаров.

Нагадаємо, українські дороги – в десятці найгірших у світі. У звіті про глобальну конкурентоспроможність якість українських доріг оцінили в 2,3 бала з 7.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Азарову треба 500 мільярдів гривень на дороги України
14 березень, 2013, 07:00