У селі під Луцьком будують потужну каналізацію. ФОТО*

У селі під Луцьком будують потужну каналізацію. ФОТО*
У селі Струмівка Луцького району почали будувати потужний каналізаційний колектор. Для реалізації проекту зусилля об’єднали п’ятеро підприємців, серед них – двоє забудовників.

Про старт проекту розповіли у вівторок, 9 жовтня, – пише Перший.

«Протяжність каналізації – 5 кілометрів, труб водопостачання – 2,5 кілометри. Потужності розраховані щонайменше на дві тисячі квартир. Це дасть змогу підключити до каналізації не тільки нові будинки, а й ті, що вже давно стоять у Струмівці. Особливо важливо це через те, що зараз на багатьох подвір’ях поруч знаходиться водопровід і вигрібні ями. Можу сказати, що за роки незалежності такі колектори у нас не будувались», - розповів проектувальник, головний спеціаліст компанії «АДК» Ігор Мална.

Проектувальник Ігор Мална
Проектувальник Ігор Мална


Заради цього проекту об’єднались два забудовники, які зводять будинки у селі Струмівка. Це будівельні компанії «Інвестор» та «Сімейна фортеця».

Директор будівельної компанії «Інвестор» Андрій Разумовський каже, що будівництво каналізації – це перший крок у співпраці місцевих підприємців.

«Ми показуємо приклад не конкуренції, а спільної роботи. В майбутньому плануємо облаштувати у Струмівці парк. Також нас цікавить будівництво школи, садочка, спортивного стадіону. Кожен з нас самостійно не зможе збудувати соціальний об’єкт вартістю 10 мільйонів гривень, а спільними зусиллями це нам під силу», - переконаний Андрій Разумовський.

До слова, будівельна компанія «Інвестор» будує у ЖК «Струмочок» 24 таунхауси та 6 котеджів. Загалом комплекс матиме 118 таунхаусів та 9 котеджів. Це буде 25 000 квадратних метрів на 7 гектарах землі. Біля будинків облаштують дитячий майданчик, футбольне та баскетбольне поле з біговими доріжками, посадять сквер. У чотириповерховому будинку, за задумом забудовника, повинні бути приватний дитячий садок, кав’ярня, магазин, аптека.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідеальне житло для сім'ї: «Інвестор» зводить неймовірні таунхауси неподалік Луцька

Директор будівельної компанії «Інвестор» Андрій Разумовський
Директор будівельної компанії «Інвестор» Андрій Разумовський


«Спершу ми думали будувати менш потужну каналізацію лише для нашого житлового комплексу, але порадились і вирішили реалізувати такий масштабний проект. Разом ми можемо більше», - додає представник ЖК «Сімейна фортеця» Олександр Князєв.

Голова Підгайцівської сільської ради, до складу якої входить Струмівка, Юрій Семенюк розповідає, що у громаді це перший приклад співпраці інвесторів.

«Те, що робиться каналізація з великим запасом потужності, це дуже добре. І не лише для села, а навіть для Луцька, тому що рано чи пізно вони таки об’єднаються. А каналізація – це в першу чергу культура, порядок і екологічна безпека», - зауважив сільський голова.

Загалом будівництво каналізації обійдеться підприємцям у 7-8 мільйонів гривень. Завершити її облаштування планують орієнтовно у червні 2019 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Інвестор
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.